Aflossingsvrije hypotheek

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
17 september 2013 11:30 Fam. Everts
Ik heb een vraag. Wij moeten over niet al te lange tijd onze hypotheek oversluiten. Tegenwoordig mag je geen aflossingsvrije hypotheek meer afsluiten toch? Is dit alleen voor nieuwe hypotheken, of als wij oversluiten zijn we dan ook verplicht om die annuitaire hypotheek af te sluiten. Wij hebben nu een deel aflossingsvrij en een deel spaarhypotheek. Is deze vorm ook weer opnieuw af te sluiten?

Bedankt.

17 september 2013 12:00 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Geachte familie Everts,

Over dit onderwerp wordt door veel mensen, en ook door diverse (slechte) adviseurs, heel veel geroepen, maar hieronder het eenduidige antwoord:

Het gedeelte hypotheek dat u NU als aflossingsvrije hypotheek heeft, mag u gewoon weer bij een andere hypotheekverstrekker aflossingsvrij voortzetten. Het gedeelte spaarhypotheek dat u heeft, mag u bij een andere hypotheekverstrekker voortzetten als spaarhypotheek, maar ook als BANKspaarhypotheek (gunstiger). Kortweg gezegd: u mag houden wat u heeft, ook als u overstapt.

ECHTER: dat is de FISCALE norm, maar banken reageren daar wat wisselend op. Een bank als Aegon (zeer goede voorwaarden overigens) is in die zin een goede partner, zij kunnen deze overstap prima aan. Daarbij ook nog goede rentes als u van lange tijd zekerheid houdt: 20 jaar 4,5% en 30 jaar 4,8%. Maar er zijn ook andere aanbieders die goed zijn.

Als u kiest voor de echt goedkope (en toch erg goede aanbieders), bijvoorbeeld 10 jaar vaste rente voor 3,85% of 5 jaar vast voor 3,1%, dan komt u bij partijen terecht die vaak alleen aflossingsvrij/annuïteiten/lineair. U kunt dan wel uw aflossingsvrije gedeelte meenemen, maar het spaarhypotheekgedeelte zal dan moeten worden voortgezet als annuïteitendeel of lineair deel.

Kortom: er is veel mogelijk. Wat te kiezen is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Als u nog vragen heeft, laat het gerust weten!


17 september 2013 14:47 Fam. Everts
Geachte heer, Beste Erik,

Bedankt voor uw reactie. Er zijn dus nogal wat verschillende mogelijkheden die zullen zorgen voor uiteindelijke verschillende netto bedragen voor de hypotheek. Dit is nog wel even iets om goed door te nemen.

De nieuwe hypotheek zal moeten ingaan per 1 februari 2014. Hoeveel tijd gaat er in dit traject zitten om een nieuwe passende hypotheek te zoeken en af te sluiten? Hoe snel kunnen jullie langskomen en kan dat ook 's avonds?

Hoor graag nog even van u.

20 september 2013 22:43 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Geachte familie Everts,

Om mij onbekende reden is mijn reactie op uw laatste bericht niet goed doorgekomen, zie ik zojuist. Mijn excuses hiervoor. Daarom opnieuw mijn reactie. Als u begin volgend jaar wilt overstappen, dan kan het geen kwaad om nu al om de tafel te gaan zitten. Omdat op dit moment de rentes (licht) oplopen kan het namelijk raadzaam zijn om -als het verstandig is om over te stappen- eventueel een offerte aan te vragen. De meeste offertes zijn namelijk 3 maanden houdbaar, en dan zitten we al in het nieuwe jaar.

Wij kunnen op korte termijn langskomen, ons bezoek is kostenloos en vrijblijvend. Als u een afspraak wilt inplannen, belt u dan bij voorkeur tijdens kantooruren naar 038-4214457. Een afspraak kan altijd binnen 2 dagen worden gerealiseerd, ook 's avonds is geen probleem.

Hartelijke groet en goed weekend!

Reageer op topic