Allebei geen vast contract

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
5 december 2013 20:13 Maaike van Stijn
Hoi!

Mijn vriend en ik willen een huis kopen, maar hebben allebei geen vast contract... We werken allebei al wel een aantal jaren en huren ook al een tijd een huis, maar willen nu toch echt wel een huis gaan kopen. Gaat de bank dit doen op basis van gemiddelde van afgelopen 3 jaren, bij ons allebei? We verdienen namelijk genoeg en hebben ook genoeg potentie (HBO en Universitair afgestudeerd).

Alvast bedankt,

Maaike
5 december 2013 21:07 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Maaike,

Vooropgesteld dat jullie wel de verwachting moeten hebben dat jullie de lasten doorlopend goed op kunnen brengen, zit het als volgt:

-Als jullie een vast contract hebben dan wordt de hypotheek berekend aan de hand van jullie HUIDIGE salarissen.
-Als jullie een tijdelijk contract hebben met een intentieverklaring (dat jullie bij de verlenging een vast contract krijgen) dan wordt de maximale hypotheek berekend aan de hand van jullie HUIDIGE salarissen.
-Als jullie een tijdelijk contract hebben ZONDER intentieverklaring, DAN wordt de maximale hypotheek berekend aan de hand van het gemiddelde van de afgelopen drie jaren.
-Deze regels gelden per persoon. Het kan dus zijn dat de een wordt beoordeeld op basis van 3 jaren, en de ander op basis van het vaste contract.

Als jullie voor jullie situatie het leenmaximum willen weten, is het wellicht een idee om via de prive mail de gegevens door te geven, dan ga ik voor jullie aan het rekenen.

Succes met de overwegingen!

Erik
11 december 2013 21:23 Jan van hypotheekmaandlastenberekenen.net
Dit vraag ik mij ook af. Ik hoop dat iemand het weet.
Reageer op topic