bedrijf + woonruimte

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
4 maart 2014 20:45 Servo
De mogelijkheid is mij geboden om een pand te kopen van 4 etages. Ik zelf woon op de eerste verdieping, mijn bedrijf zit op de begane grond(winkel). De 2e en 3e verdieping zijn verhuurd. Het hele pand wordt mij nu aangeboden door de eigenaar voor 70% van de getaxeerde waarde. Hoe is dit nu te financieren? Mijn eigen woning is maar 1/4 van de totale ruimte dus een prive hypotheek wil de bank niet, Een bedrijfshypotheek is een optie maar dan krijg ik geen hypotheekrenteaftrek terwijl het wel mijn eerste woning is. Iemand ervaring mee?
4 maart 2014 23:26 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Goedendag,

Hoe u de financiering ook regelt, u zult altijd alleen maar rente-aftrek hebben over het gedeelte dat u gebruikt als eigen woning. Ook als de financiering onder de noemer "bedrijfshypotheek"wordt verstrekt.

Dit hoeft dus geen belemmering te zijn. Wel is het zo dat banken redelijk terughoudend zijn in het financieren van dit soort objecten. Mocht u bij de bank geen goede voet aan de grond krijgen, dan zou u wellicht als tip eens contact kunnen opnemen met Svenska Handelsbanken, kortweg Handelsbanken. Zij doen in de praktijk het meest makkelijk over het financieren van dit soort objecten.

Succes!!

Erik
Reageer op topic