Bemiddelingskosten

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
14 februari 2015 09:36 Ron
Goedemorgen,
Ik heb een vraag over bemiddelingskosten. Voor de aankoop van een bestaande woning 240.000 wordt voor advieskosten €2500 gevraagd en daarnaast nog eens voor dossierkosten €1000. Is dit een tebruikelijke gang van zaken?
14 februari 2015 10:36 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Ron,

Allereerst zou het voor de advieskosten en de “dossierkosten”niet uit moeten maken voor wat voor bedrag je wil gaan lenen, of dat nou 240.000 of 600.000 is.

Het is inderdaad een gebruikelijke gang van zaken (wettelijk geregeld door de AFM) dat je advieskosten betaalt en los daarvan ook bemiddelingskosten (of dossierkosten zoals door jou genoemd). Dus dat is een geheel kloppend verhaal en juiste gang van zaken. WEL vinden wij dat je vraagtekens kunt zetten bij de prijsstelling, want al met al ben je EURO 3.500,= euro kwijt voor het regelen van je hypotheek.

Wij zien deze prijzen vaak voorbij komen, tarieven voor advies en bemiddeling bij elkaar komt vaak boven de 3000 euro uit. Dit heeft er uiteraard ook mee te maken dat je daarmee betaalt voor het vaak dure en mooie kantoor op A-locatie van het advieskantoor en het feit dat veel advieskantoren nog een bedrag moeten afdragen aan hun “moederorganisatie”.

Het blijft de vraag of je daarvoor moet kiezen: Wij, maar ook andere bedrijven, hebben gekozen voor het online contact leggen met nieuwe cliënten. Vervolgens komen we binnen 48 uur kosteloos en vrijblijvend langs en geven hetzelfde advies en brengen de hypotheek op dezelfde plek onder, maar dan voor 50% (!) van de door jou genoemde kosten. Dit heeft puur te maken met goedkopere distributie (thuis langskomen) en efficiëntie. Dat je voor de helft van het geld ook minder service zou krijgen is ook niet het geval, kijkt maar naar onze reviews: voor de helft van het geld kun je service krijgen van A tot Z, inclusief meerdere bezoeken aan huis, de meeste cliënten waarderen onze service met een 9 of hoger.

Ik wil uiteraard niet tussen u en uw adviseur komen, maar als het de prijsstelling van je adviseur is die je (te) hoog vindt, raad ik je echt aan om ons (of een andere online hypotheekvergelijker met goede reviews) eens geheel kosteloos uit te nodigen. Het kan namelijk HEEL erg goed voor HEEL veel minder met toch 100% persoonlijke aandacht bij je thuis.

Succes met je overwegingen en goed weekend!

Erik Verberg
Reageer op topic