Bestaande hypotheek voor lagere rente afsluiten

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
10 september 2015 01:23 Ahmet
Hallo,
ik heb momenteel aflossingsvrij hypotheek voor 10 jaar tegen rente van 4,9 procent. Nu heb ik nog die jaar te gaan,maar ik wil nu voor 20 jaar tegen lagere rente weer vast zetten.Ik moet dan wel aan me eigen bank boete rente betalen. Dat is ook geen probleem,maar banken die lagere rente aanbieden willen niet mijn hypotheek overnemen. Terwijl schuld markt waarde 67% is. en ik heb ook daarnaast voor 140 duizend euro overlijdensverzekeing gelijk blijvend afgesloten .
Banken hebben over ja je heb niet genoeg inkomen,dan is mij vraag aan hun als mijn inkomen niet genoeg is hoe kan ik mijn hypotheek al zes jaar lang op tijd betalen (4,9%) .Terwijl rente nu gemiddeld 2,8 % is kan ik me hypotheek niet betalen volgen banken.
Mijn inkomen is in al die jaren alleen maar gestegen.

Mijn vraag :

Wie kan mij helpen of wie weet hoe ik anders kan aan pakken.

Gr.

Ahmet
10 september 2015 16:23 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Ahmet,

Tja, hoe krom het ook lijkt, en hoe goed het ook te betalen is: ondanks de betaalbaarheid heeft de bank zich aan de normen te houden, en met regelmaat is het zo dat je het dan wel prima kan opbrengen, maar dat je volgens de normen te weinig verdient. Een andere bank mag jou dan geen hypotheek verstrekken. Ook bij je huidige bank kun je de hypotheek dan niet verhogen. WEL kun je de boete contant betalen en dan de rente opnieuw vastzetten bij je eigen bank. Dat is eigenlijk de enige optie.

Ik kan het helaas niet mooier maken. In veel gevallen voelt dit inderdaad onrechtvaardig aan.

Succes!

Erik
Reageer op topic