Geen vast contract

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
30 september 2013 18:04 joske truijen
Hoi!

Mijn vriend en ik willen heel graag gaan samen wonen, alleen heb ik een (2e) jaarcontract van 16 uur, en mijn vriend heeft zijn eerste halfjaar contract van 38 uur. In nov hopen we goed nieuws te hebben dat zijn contract verlengd word, maar stel dat dit dan een fulltime jaarcontract word, hebben wij dan kans op een hypotheek?
We zijn starters.

Alvast bedankt voor het advies!

Groeten Joske
1 oktober 2013 08:10 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Beste Joske,

Voor jullie beiden geldt dat als jullie weer een jaarcontract hebben, en jullie werkgever geeft jullie een werkgeversverklaring waarin staat dat jullie een vast contract hebben, en de werkgever verklaart dat hij jullie na afloop van dat jaarcontract bij gelijkblijvende omstandigheden voornemens is jullie een vast contract te geven, dan neemt de bank jullie inkomens gewoon volledig mee alsof het twee vaste banen zijn.

Als de werkgever GEEN intentie afgeeft om er te zijner tijd een vast contract van te maken, dan wordt jullie inkomen bepaald aan de hand van het gemiddelde van de laatste drie jaar. Dus dat betekent het gemiddelde inkomen van de jaaropgaven 2010, 2011 en 2012. Met dat gemiddelde gaat de bank rekenen.

Er zijn dus echt wel mogelijkheden. Met alle plezier reken ik met jullie mee, laat het maar weten!
1 oktober 2013 08:40 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Joske,

Ik zie net dat ik het niet helemaal correct heb neergezet, sorry. Het zit dus als volgt:

Het is dus geen probleem als je een jaarcontract hebt, maar de werkgever dient in de werkgeversverklaring aan te geven dat hij de intentie heeft om je na afloop van je jaarcontract een vaste aanstelling te geven. Je hoeft dus nog geen vaste aanstelling te hebben, maar de intentie van de werkgever moet er WEL zijn. Die intentie kan de werkgever aankruisen op de Werkgeversverklaring.

Krijg je die intentie niet, dan gaat de bank kijken naar het gemiddelde arbeidsinkomen over 2010, 2011 en 2012 en hanteert dat als inkomen.

Succes!
Reageer op topic