Hoeveel kan ik lenen in 2014

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
23 december 2013 19:04 Frank
Hallo,

Wij hebben al een aantal huizen bezichtigd, en zijn in een vergevorderd stadium in het biedingsproces. Nu lezen wij verhalen dat we in 2014 minder kunnen lenen dan in 2013. Waar heeft dat mee te maken, waar wordt dat op gebaseerd, dat zal dan voor ons ook conseqenties hebben?

Hoop dat u ons wat antwoorden hierop kunt geven. Als u specifieke informatie van ons nodig bent, horen we dat graag, dan kunnen we dat misschien mailen?

Frank
28 december 2013 09:26 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Beste Frank,

Inderdaad worden de normen voor 2014 wederom fors aangetrokken. Dit is een lijn die al een paar jaar is ingezet. Dit is puur gebaseerd op Nibudgegevens: men vindt lagere woonlasten belangrijk om een goed besteedbaar inkomen over te houden.

Intussen zijn we daarmee op een punt aangeland dat veel mensen een hogere HUURlast hebben dan ze uberhaupt aan HYPOTHEEKlast zouden kunnen krijgen.

Ook voor jullie geldt dat er wezenlijk (tussen de 5 en 10 procent) minder geleend kan worden in 2014. Enige oplossing: Nog dit jaar een voorlopige koopovereenkomst tekenen (dat wordt haasten!) en nog dit jaar een hypotheekofferte ontvangen en tekenen (Binnen onze organisatie is de kans zeer groot dat als wij maandag 30 december nog een offerte aanvragen, wij ook maandag 30 december een offerte voor u hebben. Dan zou u nog passen binnen de normen 2013.). Dit is te organiseren, maar dan is het wellicht verstandiger om contact te hebben buiten dit forum om.

Dit is nadrukkelijk niet bedoeld om u op te jagen maar om u te helpen!

Hartelijke groet,

Erik Verberg (e.verberg@definancielealliantie.nl)
Reageer op topic