Huis kopen met agrarische bestemming/ hypotheek zonder vast contract

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
18 augustus 2013 17:44 Anette
Eigenlijk heb ik 2 vragen..
In hoeverre is het mogelijk een hypotheek te krijgen zonder vast contract? Als dit opzoek via google, kom ik tegen dat je dan als flexwerker wordt behandeld- dit is op zich geen probleem omdat we beide al jaren fulltime werken met een aardig inkomen. Het bedrag dat we willen lenen zou niet te hoog zijn in verhouding tot ons inkomen (volgens de huidige richtlijnen).

Daarnaast:
Het huis dat we op het oog hebben was een boerenbedrijf, de bedrijfsactiviteiten zijn inmiddels wegens financiƫle redenen gestaakt. Wij zouden het bedrijf zeker niet in de oude vorm doorstarten, maar wellicht wel wat gaan doen (nevenactiviteiten naast onze huidige banen) in een andere agrarische bedrijfstak (wel beide veehouderij). Hier zullen we echt niet ons hoofdinkomen uit gaan halen (misschien 1 van beide partners op termijn, maar zeker in de beginfase niet), maar het zal een stap verder zijn dan puur 'hobby-boeren'.
Ik heb begrepen dat de agrarische bestemming van de grond het moeilijker maakt om de financiering rond te krijgen, klopt dat?
18 augustus 2013 21:18 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Anette,

Als je een tijdelijke baan hebt, wordt je inkomen volledig meegenomen als zijnde een vaste baan, wanneer je een intentieverklaring krijgt van de werkgever. Krijg je geen intentieverklaring, dan geldt inderdaad de flexwerker-regel: gemiddelde van de afgelopen 3 jaar kalenderjaren. In dit geval dus 2010/2011/2012. Aan te tonen door middel van jaaropgaven.
Is het laatste jaar lager dan het gemiddelde inkomen, dan geldt het inkomen van het laatste jaar.

De agrarische bestemming is inderdaad lastig. Er zal toch echt een woonbestemming op de woning dienen te komen. Dit is de belangrijkste hobbel. Als u na aankoop van de woning op enig moment stopt met uw reguliere werk uit loondienst, dan zal de bank zich daar niet mee bemoeien. Als u uit uw agrarische activiteiten voldoende verdient om de maandlasten op te brengen, dan is het goed.

Ik hoop dat je met dit antwoord verder kunt!Reageer op topic