Hypotheek bij scheiding

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
6 juni 2013 10:30 Maria
Hallo,

Mijn man en ik willen gaan scheiden en ik vroeg mij af hoe het dan zit met de hypotheek en het huis. De bedoeling is dat ik met de kinderen hier blijf wonen.

Graag verneem ik van u wat er allemaal moet gebeuren met onze hypotheek en woning. Kunnen we een tenaamstelling doen, of kan ik een nieuwe hypotheek nemen?

Alvast bedankt!

Maria
8 juni 2013 08:36 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Beste Maria,

Er zijn diverse mogelijkheden: Het huis kan volledig op jouw naam gezet worden, maar dan zul je wel zelf voldoende inkomen moeten hebben om de hypotheek alleen te mogen dragen. Is dat niet het geval, dan is dit geen optie en zal jouw aanstaande ex-man helaas in de hypotheekakte blijven staan. Dit zal voor hem ook gevolgen hebben: Als hij zelf een woning wil kopen, komt naar boven dat hij nog medeschuldenaar is van een andere woning, namelijk de woning waar jij met de kinderen in woont. Dit zal hypotheekverstrekking aan hem zo goed als onmogelijk maken.

Je zou ook een nieuwe hypotheek kunnen nemen, maar dit is alleen zinvol als je huidige hypotheek gunstiger zou kunnen. Ook hier geldt: je inkomen dient wel voldoende te zijn om de hypotheek in je eentje te kunnen dragen. Als je partneralimentatie ONTVANGT kun je dit bij je inkomen optellen, als je partneralimentatie BETAALT, dien je dit van je inkomen af te trekken. Kinderalimentatie sorteert geen effect hierin.

Kun je met deze antwoorden uit de voeten?Reageer op topic