Hypotheek + leaseauto

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
5 februari 2014 11:31 Gerben
Via mijn werk lease ik een auto. Omdat ik deze auto lease is mijn bruto salaris lager (compensatie) - is hierdoor mijn maximale hypotheek lager?

Voorbeeldje
Bruto maandsalaris met leaseauto: 3000
Bruto maandsalaris zonder leaseauto: 3300

Het bedrag op de werkgeversverklaring zou dan lager uitkomen - want hier wordt dit bedrag niet in meegenomen. Kan dit op één of andere reden wel meegenomen worden of moet simpelweg geaccepteerd worden dat de maximale hypotheek lager is in deze situatie?

Bij voorbaat dank.


5 februari 2014 12:06 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Beste Gerben,

Inderdaad is het antwoord volledig zwart-wit: Het lagere salaris geldt. Hierop is bij geen enkele bank of hypotheekverstrekker een uitzondering te maken. Volledig mee eens dat een leaseauto ervoor zorgt dat je prive lagere lasten hebt als je veel prive rijdt, maar de banken houden daar in de maximum hypotheekverstrekking totaal geen rekening mee.

Kom je net krap uit qua wat je wilt lenen, dan is er eigenlijk 1 escape: als je binnen nu en een half jaar een salarisverhoging krijgt (onvoorwaardelijk), en je werkgever zet dit zwart op wit, dan mag er van het nieuwe salaris worden uitgegaan, ook al is die salarisverhoging nog niet ingegaan.

Kun je met dit antwoord uit de voeten?

Succes!

Erik
5 februari 2014 12:13 Gerben
Bedankt voor je antwoord Erik.

Ik vind het ergens wel een vreemde regeling, maar helaas is het dan niet anders.
5 februari 2014 12:43 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Gerben,

Helaas zijn er inderdaad een heleboel zaken die standaard worden beoordeeld en er wordt nagenoeg niet meer gekeken naar de individuele situatie. Dat kan in individuele situaties tot -in ieder geval gevoelsmatig- ongewenste uitkomsten leiden.

Helaas kan ik er inderdaad niets aan veranderen.

Succes en als er vragen zijn: laat het gerust weten!

Erik
18 maart 2015 13:43 Claudia
Beste Erik,

Ik zag dat je eerder hebt gepost over een salarisverhoging. Nu heb ik bij mij indiensttreding een bijgaand schrijven gekregen waarin wordt gemeld dat ik "Bij goed functioneren in deze functie een gegarandeerde salarisverhoging krijg van EUR 400,-". Hoe schat je de kansen hiervan in bij de fiattering van mijn hypotheek aanvraag bij de ING?

Alvast bedankt!
Reageer op topic