Hypotheek mogelijik met studieschulden?

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
22 januari 2013 11:14 Jesse
Hallo,

Mijn vriendin en ik willen gaan samen wonen en vroegen ons af in hoeverre onze studieschuld van toepassing is op het verkrijgen van een hypotheek. Wat zijn de consequenties en kunnen we ook nog iets doen om de schuld misschien met de hypotheek af te lossen?

Groeten,

Jesse

22 januari 2013 11:38 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Beste Jesse,

Tot op de dag van vandaag wordt de studieschuld nog niet bij het BKR geregistreerd. Als je dus niet meldt dat je een studieschuld hebt, kun je bij de bank op de reguliere voorwaarden een hypotheek afsluiten en wordt er met deze schuld geen rekening gehouden.

Maar die schuld IS er WEL. Primair is het daarom verstandig om eerst voor je zelf eens te kijken of jullie uberhaupt de woonlasten zouden kunnen dragen naast de last van de studieschuld.

Het beste is om het eens samen met een financieel adviseur in kaart te brengen. Het eerste gesprek is bij adviseurs in voorkomend geval gratis. Dat is in ieder geval zo als je in gesprek gaat met een adviseur van www.hypotheekberekenen.nl .

Voel je vrij om eens vrijblijvend aan tafel te gaan, en onthoud het primaire uitgangspunt: vind je zelf dat het past binnen je inkomsten- en uitgavenpatroon? DAN zou ik met een adviseur aan tafel gaan om te kijken wat er mogelijk is.

Succes!!
Reageer op topic