Hypotheek promovendus

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
31 juli 2013 22:45 Marijn
Beste meneer/mevrouw,

Graag zou ik samen met mijn vriend (vast contract + intentieverklaring) een huis kopen. Ik weet sinds kort dat ik een beurs heb gekregen om aan de slag te gaan als promovendus. Helaas wil mijn werkgever geen intentieverklaring afgeven en ben ik net afgestudeerd en zet het dus geen zoden aan de dijk om het gemiddelde van mijn inkomen over de afgelopen drie jaar te nemen in de berekening van de hoogte van een mogelijke hypotheek. Nu vraag ik mij af of er een andere mogelijkheid is om mijn inkomen als promovendus wel mee te nemen in de hypotheekaanvraag. Bijvoorbeeld door te beargumenteren dat het zeer waarschijnlijk is dat ik na mijn promotietraject binnen mijn werkveld een goede baan zal vinden. Ik hoor graag van u.

Vriendelijke groet,
Marijn
1 augustus 2013 07:59 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Marijn,

je situatie is herkenbaar, helaas is door alle beperkende regelgeving jouw situatie feitelijk niet financierbaar. de normen laten wel toe om een harde toezegging mbt salarisstijging mee te nemen, mits deze binnen 6 maanden plaatsvindt. Maar vereist is dan wel een vaste baan of een baan met intentie verklaring.

financieren op basis van toekomstige verdiencapaciteit is helaas niet meer mogelijk. En ik zeg met recht: helaas, want jouw perspectief kon wel eens veel beter zijn dan dat van velen met een vast contract! De regels zijn star en kijken niet naar potentieel, opleidingsniveau, en marktpositie. Een grote beperking maar wij kunnen de opgelegde gedragscode (die op veel punten ook WEL verstandig is) niet terzijde leggen........

helaas geen bemoedigend antwoord....
Reageer op topic