hypotheek verkrijgen met een half jaar contract en hulp van ouders?

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
29 juni 2013 20:32 ellen
Hallo,

Kan ik een hypotheek krijgen met een( verlengd) half jaar contract en de maximale schenking van 51.407,- euro van mijn ouders?
Moeten mijn ouders dan ook garant staan?

Groeten Ellen
1 juli 2013 08:36 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Hoi Ellen,

Als jij een verlengd halfjaar contract hebt, dan zijn er de volgende mogelijkheden:

1) Jouw werkgever verklaart op een werkgeversverklaring dat als jij gelijk blijft presteren en de bedrijfsomstandigheden gelijk blijven, hij jou na dat halfjaar een contract aanbiedt voor onbepaalde tijd. (werkgever bindt zich dus nergens aan, het is slechts een INTENTIEVERKLARING). In dat geval wordt jouw inkomen volledig meegenomen voor het aanvragen van een hypotheek.

2) Jouw werkgever wil GEEN intentieverklaring afgeven. In dat geval wordt er gekeken naar het gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 kalenderjaren. Dit dien je aan te tonen met 3 jaaropgaven. Daarvan wordt het gemiddelde genomen en dat wordt als inkomen gehanteerd waar je de hypotheek op kunt aanvragen.

Dat jij een schenking van EURO 51.407 krijgt, betekent dat je 51.407 minder hoeft te lenen als je een huis koopt. Stel: je mag met jouw inkomen 120.000 lenen, en je hebt 51.407 van je ouders gekregen, dan kun je een huis kopen va in totaal 171.407 inclusief de kosten koper (die zijn zo'n 5%, dus zo'n 8500, dus het huis mag dan zo'n 162.000 euro kosten).

Je ouders hoeven dan NIET garant te staan. Stel dat je een flink carrièreperspectief hebt, dan zou je -maar dit wordt steeds zwaarder beoordeeld door ALLE banken- dan zouden je ouders NAAST die schenking nog garant kunnen gaan staan en kun je ietsje meer lenen (dat kan eens 10.000 of 15.000 zijn, gemiddeld genomen), maar focus hier niet te veel op.

Als je wil dat we je maximale hypotheek voor je uitrekenen, dan kun je ons ook benaderen via de contactbutton.
Reageer op topic