hypotheek waarde woning of vraagprijs

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
23 februari 2015 13:07 thijs 23 februari 2015 13:22
hallo,

Ik ben een starter op de woning markt. Ik probeer informatie te vergaren over een hypotheek om een beetje goed geinformeerd voor de dag te komen bij een hypotheekgesprek. De prijsklasse waar ik naar kijk komt neer op een vraagprijs tot 85,000 euro. Gezien mijn inkomen is dit geen probleem. Nou is het echter zo dat ik (omdat ik dus starter ben) een bijna geheel nieuwe inboedel moet kopen. Ook hier weer geen probleem, dit ben ik van plan te betalen met mijn spaargeld. Echter wordt het wel aardig buitensporig voor mijn straatje om hier bovenop ook nog eens bijna 5000 euro bij te betalen aan kosten koper. Aangezien de maandlasten niet al te hoog oplopen bij een dusdanig lage hypotheek leek het mij wel een idee om dus die extra kosten bij de hypotheek op te zetten. Nou ben ik het volgende tegengekomen:

een verstrekte hypotheek is niet meer dan 103% dan de marktwaarde(!) van de woning.
De marktwaarde van de woning die ik op oog heb is volgens rekenmodellen op internet 99,572 euro. ( dit zou uiteraard lager uitvallen in de praktijk)
De vraagprijs van deze woning is op dit moment 82,500 euro,
bij de voorwaarden van NHG kom ik tegen dat de maximale hypotheek 103% bedraagt van de laagste van:

1. de marktwaarde
2. vraagprijs kosten koper

nou is de laagste van de 2 overduidelijk de vraagprijs. maar ik vroeg mij af of deze 2e optie dan 103% van de vraagprijs is of 103% van de vraagprijs + kostenkoper

Met vriendelijke groet,

Thijs

PS: ik heb een vast contract
23 februari 2015 17:42 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Thijs,

Je hebt goed uitzoekwerk gedaan. 98% van de hypotheekadviseurs weet niet beter dan dat je OFWEL 103% van de koopsom OFWEL 103% van de getaxeerde waarde mag lenen (laagste van de twee). Maar ik zal je vertellen hoe het PRECIES zit (wij verzorgen regelmatig voor mensen een hypotheek tot 103% marktwaarde. Het werk als volgt:

De waarde wordt ALTIJD bepaald door een taxatierapport (met NWWI of Taxateursunie validatie). Als die waarde hoger ligt dan de koopsom, dan zijn er een BEPERKT aantal hypotheekverstrekkers die dan 103% van de getaxeerde waarde (dat is de marktwaarde) willen financieren. (Let op: marktwaarde is enkel en alleen de getaxeerde waarde in een taxtierapport, al het andere (modelwaardes etc) telt NIET).

Dus stel, je koopt een woning voor 97.500 en deze wordt getaxeerd op 100.000, dan mag je lenen: 103.000. Daarmee krijg je je kosten koper voor een HEEL groot stuk meegefinancierd. Wat overigens ook helpt, is een hypotheekadviseur te zoeken die niet te duur is (de meeste adviesketens vragen tussen de 2500 en 3500 euro). Wij vragen voor het gehele traject bijelkaar (en wij begeleiden ook de taxatie, wat in dit soort situaties heel belangrijk is) EURO 1.499,=.

Mocht je dus eens geheel kostenloos en vrijblijvend in gesprek komen met een club die 103% van de getaxeerde waarde kan regelen (als deze hoger is dan de koopsom), dan kom ik met alle plezier geheel kostenloos en vrijblijvend bij je langs!

Wij bieden alle in Nederland verkrijgbare hypotheekproducten aan en kunnen je volledig adviseren.

Succes met je overwegingen. Mocht je een maatwerk overzicht willen hebben van de kosten koper etc, reageer dan aub even op de prive email.

Hartelijke groet,

Erik Verberg
Reageer op topic