Ik heb al een huis

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
4 oktober 2014 22:08 Jolanda van dam
Acht jaar geleden ben ik gescheiden en vertrokken uit de koopwoning die ik met mijn toenmalige partner had. Mijn partner woont nog steeds in dat huis en betaalt alleen de hypotheek. Hij heeft enkele pogingen ondernomen om de hypotheek alleen op zijn naam te krijgen maar dat lukt niet.
Nu wil ik met mijn vriend een huis kopen. Is dat mogelijk of lukt dat niet vanwege dat andere huis die ook op mijn naam staat?

Ik hoor graag van u.

Jolanda
5 oktober 2014 12:10 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Jolanda,

Dit is inderdaad het moment dat je geconfronteerd wordt met je verleden. Inderdaad is het zo dat de woning van jouw ex alleen op zijn eigen naam dient te komen, alvorens jij vrij bent om een woning te kopen.

Doorgaans lost zich dit in de loop der tijd wel op omdat de ex-partner op enig moment een nieuwe partner krijgt die de plaats inneemt (in de eigendoms- en hypotheekakte) van de voormalige echtelijke woning. oftewel: ex eruit, nieuwe partner erin).

Hier is dat niet het geval. En dat maakt het wel erg lastig. Als de andere woning nou te koop zou staan en er is overwaarde, dan loopt het vaak wel los, maar dat is -zoals ik het hoor- hier niet het geval.

Is jouw vriend in staat om zelf en op eigen inkomen het huis te kopen?

Hartelijke groet,

Erik
Reageer op topic