investeringspand

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
8 augustus 2013 10:26 Bob
Ik wil graag een investeringspand aankopen.
De potentiele inkomsten uit huur van appartementen en verhuur van de bedrijfsruimte geven voldoende potentiele inkomsten. Dit pand moet aangepast worden aan de moderne eisen.

Ik wil graag het percentage eigen vermogen weten, afhankelijk van onderstaande vraag.
En de maximale lening vanuit een financiele instelling op basis van WOZ waarde. (als onderpand als het ware)

Ik wil graag een berekening maken om te weten hoeveel investeringsvermogen ik nodig heb om beslagen ten eis te kunnen komen bij een financiele instelling. een formule met: Eigen vermogen + investering (EV) + hypotheek.

met vriendelijke groet,

Bob
8 augustus 2013 10:46 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Beste Bob,

Er zijn geen heel harde financieringsratio's af te geven voor de aankoop van een investeringspand. In zijn algemeenheid zijn banken ook met een forse solvabiliteit niet happig op ondernemers/particulieren die puur verhuren. Dan financiert men in de huidige tijd liever niet. Maakt het pand onderdeel uit van je bedrijfsactiviteiten en is het dienstbaar aan je onderneming en verhuur je dan vervolgens een stuk, dan is de bank daar een stuk positiever over.

Dit standpunt geldt voor de meeste banken. Een positieve uitzondering hierop is Svenska Handelsbanken, ook wel bekend als "Handelsbanken". Zij willen nog wel eens huurpanden financieren. Handelsbanken houdt er echter wel een eis van een wel heel gezonde eigen vermogenspositie op na, denk gerust aan >25% solvabiliteit. Beoordeling is heel erg afhankelijk van bouwaard van het pand, ligging etcetera.

Het beste zou je er aan doen om te kijken welke Handelsbanken dichtbij gevestigd is. Voor de overige banken is op dit moment het beleid afhoudend als het gaat om investerings/beleggingspanden, OOK als je een geweldige eigen vermogenspositie en dekkingspositie hebt.

Succes

Erik

Reageer op topic