Leaseauto van het werk

Beoordeel deze topic
10 / 10 (2)
20 juli 2013 12:16 Janine
Beste,

Ik heb een vraag betreffende een leaseauto van het werk:

Ik krijg via mijn werk een Audi A3 en wil tevens graag een huis kopen met mijn vriend dit jaar.
Nu heb ik de keuze om de auto ook prive te rijden of alleen zakelijk. Nu ben ik benieuwd of het een negatieve invloed heeft op de hoogte van mijn hypotheek als ik de auto prive zou rijden. Ik weet dat er een burtobedrag bovenop het salaris wordt geteld maar uiteraard betaal je ook bijtelling. Ik hoor het heel graag!

Mvgr Janine
26 juli 2013 16:19 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Janine,

Je kunt niet meer of minder lenen als je wel of geen leaseauto neemt en ook maakt het niet uit of je wel of niet prive rijdt met de auto. WEL is het zo dat je door de bijtelling van de auto in een hoger belastingtarief terecht kan komen, en dat betekent dat je van iedere euro hypotheekrente die je betaalt, juist MEER terugkrijgt dan wanneer je NIET bijtelt.

Dus: voor hoeveel je mag lenen maakt het allemaal niks uit, en qua hypotheeklast kan het alleen maar gunstiger worden.

Succes
27 juli 2013 16:07 peter
goedendag,

In mijn geval als zelfstandig ondernemer maakt het wel uit afgelopen week een advies gesprek gehad met de bank en die haalde mooi de bijtelling af van mijn belastbaar inkomen met als gevolg dat ik een lagere hypotheek kan krijgen.
28 juli 2013 18:30 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Janine,

Ik had niet begrepen dat je zelfstandig ondernemer bent, je begon namelijk met "ik krijg een A3 van het werk", en daaruit concludeerde ik dat je in loondienst zou zijn. Maar voor het antwoord maakt het niet uit:

De adviseur die je hebt gesproken zit FOUT. Als je zelfstandig ondernemer bent gaat het om winst uit onderneming (doorgaans wordt dan gekeken naar de laatste 3 boekjaren, zijn die er niet dan is het allemaal hel casuistisch van karakter maar is er vaak echt wel wat mogelijk). BIJ-telling tel je BIJ je belastbare inkomen op (dan ga je er namelijk belasting over betalen, wat dus ook de bedoeling is) en AFTREK-posten trek je van je belastbare inkomen af. De adviseur zit echt volstrekt fout.

Maar voor bepaling van hoeveel je mag lenen wordt gekeken naar Winst uit onderneming, oftewel: het resultaat dat in je jaarcijfers staat. Daar heeft de bijtelling helemaal NIETS mee te maken. En wij kunnen het weten, wij hebben -en dat blijft een specifieke bezigheid- de afgelopen jaren honderden ondernemers gefinancierd.

Succes!!
28 juli 2013 23:00 Janine
Beste

De reactie over eigen bedrijf is niet van mij, maar van iemand anders

Maar bedankt vd eerste reactie

Gr. Janine
Reageer op topic