Leerlingencontract

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
12 november 2014 14:57 Karin Suelmann
Hallo,

Ik had een vraag. Mijn vriend en ik zijn momenteel met een huis kopen. We zijn al bij een adviseur geweest om te kijken wat we uiteindelijk kunnen krijgen. Nu zijn ze moeilijk aan het doen over mijn leerlingencontract. Nu hebben ze het over dat ik ook mijn 3 jaren loon en daar het gemiddeld van kan nemen. Echter heb ik in 2011 3 verschillende banen gehad en van geen van 3 een jaaropgave ontvangen. Ook helaas in 2013 mis ik 1 van de 2 jaaropgaves. Heeft iemand enig idee hoe ik aan die jaaropgaves kan komen. Ik kan de werkgevers niet bellen want die zijn failliet helaas.

Groetjes Karin
12 november 2014 17:11 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Hoi Karin,

Wat de adviseur zegt klopt wel: je moet de hypotheek rondkrijgen op basis van het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar, omdat je nu een leerlingencontract hebt.

Als je allerlei jaaropgaven kwijt bent, dan zijn er een paar hypotheekverstrekkers (die de meeste adviseurs niet kunnen aanbieden) die genoegen nemen met een IB-60 verklaring van de belastingdienst. In zo'n IB-60 verklaring staat wat je hebt verdiend in dat jaar. Dit kun je voor de jaren dat je geen jaaropgaven hebt, gewoon opvragen bij de belastingdienst, (belastingtelefoon bellen, 0800-0543) dan ligt het binnen enkele dagen bij je op de mat.

Als de adviseur je niet verder kan helpen, willen wij je uiteraard wel helpen!

Succes,

groetjes Erik
Reageer op topic