meer salaris na een jaar werken

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
24 juli 2013 14:35 Janine
beste,

ik had nog een vraag:

ik begin in september met een nieuwe baan.
in mijn contract staat dat ik in het eerste jaar 33.000 euro verdien, het tweede jaar 38000 euro verdien en in het derde jaar 43000 euro. tevens krijg ik een intentieverklaring van mijn werk.

mijn vriend heeft een mooie master aan de erasmus uni en begint in september met zijn eerste baan.

we hebben nog nooit een koopwoning gehad. we zijn 22 en 29 jaar.

nu heb ik gehoord dat als je kan aantonen dat je meer gaat verdienen of een goede opleiding hebt dat je meer hypotheek direct kan krijgen, klopt dat? en stel dat hij per jaar 32400 euro (incl vakantiegeld) verdient, hoeveel kunnen wij dan lenen, in acht genomen met wat er in mijn contract staat en hij een WO master heeft.

zodra mijn vriend ook een baan heeft gaan we direct met jullie een afspraak plannen

mvgr janine
26 juli 2013 16:26 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Janine,

Helaas kun je een keiharde toezegging omtrent een onvoorwaardelijke inkomensstijging alleen meenemen als die binnen een halfjaar plaatsvindt (een half jaar te meten vanaf de dag dat je de hypotheek aanvraagt). Ook is het echt niet zo -bij geen enkele bank- dat je alvast een voorschot kunt nemen op het afronden van je opleiding. Dat was vroeger wel zo, en in sommige gevallen wil een bank nog wel eens ietsje meer rek bieden (Rabo en Obvion doen nog wel eens iets, maar dan kun je hooguit zo'n 5% extra lenen, maar je krijgt dan GEEN NHG, dus een rente die al gauw 0,7% hoger ligt........)

Het is dus verstandig om te wachten tot je vriend een baan heeft en jij minder dan een halfjaar van je salarisverhoging af zit. Hoe mooi je toekomst er ook uit ziet, en hoe vervelend de regels tegenwoordig ook uitpakken, voor je hypotheek moet ook je vriend echt aan het werk zijn!

Op basis van 33.000 inkomen en 32.400 inkomen kun je EURO 319.600,= lenen.

Succes met je overwegingen en als er vragen zijn, dan hoor ik het graag!29 juli 2013 19:27 Janine
Beste,

Ik denk niet dat het helemaal duidelijk overkwam

Uiteraard weten wij dat mijn vriend eerst een baan nodig heeft.
Echter is het zo dat nog niet zo lang geleden op het nieuws is geweest dat als je een baan hebt en je hebt daarbij bv een WO opleiding; je meer kan lenen omdat daar een goed vooruitzicht is met een hoger salaris.
En naar mijn weten zou het voor mij zeker gelden gezien het in contract staat ookal is het jaar later.

Ik hoor het graag

mvgr janine
29 juli 2013 20:19 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Janine,

dank voor de toelichting. Helaas is het zo dat de politiek er eerst voor heeft gezorgd dat alle afwijkingen van de standaard hypptheeknormen zijn verboden. Vervolgens kwam men weer met allerlei mogelijkheden als lapmiddel, maar de banken doen niet meer mee, die passen al deze nieuwe escapes niet meer toe, helaas.......

dank voor je reactie en als er nog vragen zijn, laat het maar weten!

Erik
Reageer op topic