Na eerder koopwoning met ex nu alleen een nieuwbouwwoning kopen

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
19 juli 2013 07:33 wendy
Goeiedag, in mei 2010 ben ik van de akte gehaald van het huis die ik heb gehad met mijn ex.
Nu heb ik 2 adviesgesprekken gehad en die vragen allebei naar die tijd, die ik uiteraard verbannen heb uit mijn geheugen :-)
Gaat dit om fiscaal voordeel oid. We hebben destijds netjes de hypotheek betaald en ook aftrek gehad maar dit moet na 3 jaar toch geen issue voor mij zijn? Of moet ik naar mijn ex om papieren op te vragen? Lijkt me niet toch?

Help

Alvast bedankt voor antwoord
Groetjes Wendy
19 juli 2013 09:47 Marcel
Dag Wendy,

Hoewel je inderdaad vervelende mensen altijd meteen uit je geheugen zou moeten kunnen wissen, is je historie wel van belang. Als je bijvoorbeeld een aantal jaren renteaftrek hebt gehad (wat het geval is bij jou), dan kun je op je nieuwe woning minder lang je hypotheekrente aftrekken. Bovendien heeft het effect op hoeveel aflossingsvrije hypotheek je mag hebben.

Heb je samen met je ex bijvoorbeeld een aflossingsvrij hypotheekdeel gehad van 100.000 euro, dan mag je op een nieuwe woning de helft hiervan, namelijk 50.000 aflossingsvrij hebben. Dat kan toch net even schelen in de maandlast.

Hoe vervelend deze mijnheer (of mevrouw) ook is, het is wel nodig om de gegevens boven water te trekken voor een sluitend advies.......

De adviseurs hebben dus echt gelijk..... Sorry!
Reageer op topic