Nieuwe hypotheek met restschuld

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
26 november 2012 12:39 Sandra S
Hallo allemaal,

Wij hebben waarschijnlijk bij verkoop huidige wonnig een restschuld van rond de 30000 euro ,daarnaast heb ik een doorlopend krediet nog van 12000 euro.

Kunnen wij uberhaupt dus wel een ander huis kopen? Wij willen niet te duur, denken aan een huis van rond de 225000 euro. En moeten wij dan eerst ons huidige appartement verkopen of kunnen wij al eventueel aankopen? Verkoop van ons appartement gaat wel lukken. Het is erg gewild hier.

Alvast bedankt!
26 november 2012 12:53 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Hoi Sandra,

Of jullie een ander huis kunnen kopen hangt natuurlijk ook af van hoeveel jullie verdienen. Als jullie voldoende verdienen zou je er ook nog voor kunnen kiezen om je restschuld als krediet op te kunnen tellen bij je huidige krediet. Maar als je je woning onherroepelijk verkocht hebt (koopakte is getekend en financieringsvoorbehoud van je koper is verlopen), dan zou je ook kunnen aankloppen bij Florius of ING.

Florius en ING financieren -als je de huidige woning onherroepelijk hebt verkocht, tot maximaal 115% van de marktwaarde. Dat betekent dat je doorgaans zo'n 10% van de waarde van de nieuwe woning erbij kunt lenen om de restschuld van de oude woning mee te financieren.

Mijn tip: zorg dat je eerst verkoopt voordat je je verplicht aan een nieuwe aankoop. Verkopen lijkt soms makkelijk te gaan, vaak valt het tegen..............................

Reageer op topic