Nieuwe regels wat betekenen ze?

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
13 februari 2013 12:02 GJ W.
Hallo,

Er is nu veel gaande op het gebied van de woningmarkt. Wij zijn nu op "huizenjacht", echter, misschien vallen sommige regels voor ons voordeliger uit als de nieuwe regels zullen gelden.

Een paar vragen:
1. als deze maatregelen ingaan, per wanneer zal dit zijn, is dit per ingang van het akkoord?
2. kunnen we beter even wachten met aankopen of juist niet?
3. misschien kunt u ons adviseren n.a.v. de nieuwe regels en mogelijke hypotheek?

Bij voorbaat dank.
13 februari 2013 15:06 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Beste,

Het moge duidelijk zijn dat wat er gisteravond 23.30 door Stef Blok bekend is gemaakt, alleen maar positief is voor het lastenplaatje als je nu een huis wilt gaan kopen. Er ligt een principe-accoord waarvan je zou kunnen zeggen dat dit ook een definitief accoord wordt.

Het is altijd koffiedik kijken hoe snel dit definitief wordt aangenomen en hoe snel de hypotheekverstrekkers hier op reageren.

Ik zou niet wachten met het zoeken naar een leuke en geschikte woning. Op het moment dat u heeft gekocht, heeft u nog de tijd om de financiering te regelen. Ook als de financiering rond is en de nieuwe regels zouden pas later ingaan, dan kan uw hypotheekadviseur (wij in ieder geval wel) ervoor zorgen dat er ofwel een nieuwe offerte komt met een groter aflossingsvrij deel, ofwel dat uw hypotheek wordt omgezet in deze gunstigere variant.

In alle gevallen valt altijd alles wel op zijn plek. Kiest u bij voorkeur voor een Erkende Hypotheekadviseur die u ook gedurende het gehele traject wil begeleiden en dit punt ook meeneemt.

Uiteraard adviseren wij u met alle plezier met betrekking tot uw hypotheekmogelijkheden en de aangepaste regelgeving. Indien u dit wenst kunt u telefonisch of per email een afspraak inplannen met ons. Onze gegevens vindt u onder de contact-button.

Heel veel succes!!
Reageer op topic