Overstappen aflossingsvrije naar spaarhypotheek?

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
28 november 2012 14:45 Wim van O 28 november 2012 14:46
Hallo meneer of mevrouw,

Hoop dat u mij kunt helpen.

Ik zag onderstaand nieuws op jullie website:
www.hypotheekberekenen.nl/nieuws/eigen-huis-wil-hypotheekbezitters-meer-tijd-gunnen-voor-omzetten-hypotheek

1. Is er echt al bekend dat de fiscale voordelen (maximale hypotheekrenteaftrek) hiervan vanaf volgend jaar beperkt zullen worden?
2. Zo ja, doe je er dan goed aan al over te stappen naar een spaarhypotheek?
3. We hebben nu nog een aflossingsvrije hypotheek van € 50.000,- met een rente van 4,9%. Als je dit deel wilt overzetten, moet je dan me het andere bestaande deel spaarhypotheek ook overstappen?

Al weer meer vragen dan verwacht. Misschien heeft u nog tips voor ons?

Bedankt alvast voor uw moeite.

Wim


2 december 2012 09:28 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Wim,

Ja de fiscale voordelen gaan volgend jaar minder worden. Daar hoef je op zich niet veel van te merken. Als je nu niet in het hoogste belastingtarief valt, dan heeft de nieuwe regeling geen effect voor je.

Als je nu wil overstappen naar een spaarhypotheek of bankspaarhypotheek, dan wordt het wel heel kort dag. Je zou het dan dit jaar nog rond moeten hebben en alle banken zitten overvol met aanvragen en gaan dat dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet meer redden,

Mijn tip is, omdat uw aflossingsvrije deel "slechts" 50.000 is, dit gewoon zo te laten een jaarlijks gebruik te maken van de 10% boetevrije aflossing, oftewel: u kunt ieder jaar kostenloos maximaal 5.000 euro aflossen. zo komt u uiteindelijk ook van dit stuk lening af. fiscaal iets minder optimaal, maar wel efficient. overstappen met alle kosten van dien is voor dit leenbedrag waarschijnlijk duurder.

succes met uw overwegingen!

Erik
Reageer op topic