pensioen

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
19 februari 2014 22:24 anne
Hallo,
ik ga binnenkort met prepensioen,ik heb gespaard om mijn maandelijkse pensioen aan te vullen totdat ik aow krijg.
Nu wil ik een ander huis kopen en nergens kan ik vinden hoe ik een hypotheek kan krijgen op mijn inkomen( dat is dus
pensioen + spaargeld) voor de duidelijkheid :ik ga niet aflossen met het spaargeld maar ga het gebruiken om maandelijks evenveel te hebben als toen ik werkte.Het gaat over 51 maanden .
Na wat rondbellen kwam ik erachter dat dit wel heel erg moeilijk is en alleen een hypotheek kan krijgen op mijn pensioen.
Dat komt neer op een hypotheek van +/- 100.000 en een beetje overwaarde. kan ik geen ander huis voor kopen.
Hoe pak ik dit aan? Als ik het in een bankproduct stop moet ik er weer belasting over betalen en dat heb ik al gedaan...

25 februari 2014 09:16 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Beste Anne,

Helaas is het zo dat de banken wettelijk gezien eigenlijk alleen kijken naar het bestendige inkomen (loon, sommige uitkeringen, AOW, pensioen). Als er vermogen is, dan neemt men dit voor 3% mee als inkomen. Stel u heeft 100.000 euro contant vermogen, dan zal de bank 3.000 euro bij uw inkomen optellen voor de beoordeling van uw hypotheek. Dit is weinig, daar zijn wij ons van bewust.

Inderdaad zal het anders in een lijfrenteproduct ondergebracht moeten worden, pas DAN kan het inkomen daaruit worden meegenomen als inkomen (indien het een langjarig karakter heeft).

Ik kan het helaas niet mooier maken. Ik begrijp uw motief, maar kan daar binnen de wettelijke kaders weinig anders van maken dan dit.

succes!
Reageer op topic