Beoordeel deze pagina
8,9/10 (12)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

Intentieverklaring

5 jaar geleden door Marcel 1020

Beste,

Ik hoor dat je tegenwoordig als je geen vast contract hebt, maar bv een half jaar contract, je een werkgevers- en een intentieverklaring nodig hebt voor een hypotheek. Stel dat een bedrijf geen intentieverklaring af wil geven, kan je dan nog wel een hypotheek krijgen?

Tevens vroeg ik mij af wanneer ook de maandlasten op jullie site staan voor een annuiteiten hypotheek.

En ten slotte: Ik zie dat bij maximale hypotheek berekenen ook staat: Maximale hypotheek volgens NIBUD berekening. Dit bedrag is een stuk hoger dan als ik bij een bank een berekening doe. Klopt het bedrag dan wel? Tevens zie ik ook een bedrag staan die hoger is als je voor NHG kiest, maar de NHG is vanaf 2013 tot 290.000 euro niet waar? En er staat een bedrag hoger dan 300.000. Hoe kan dit?

Ik hoor heel graag van u!

Dank u wel!

5 jaar geleden door Marcel

Beste Erik,

Hartelijk dank voor de snelle reactie!

Wij gaan in augustus zo'n beetje op huizenjacht, dus zullen u dan zeker benaderen voor een afspraak rond juli ongeveer! Is de afspraak geheel gratis en vrijblijvend of zitten er toch kosten aan vast?

Ten slotte heb ik nog een vraag. Ik weet dat vanaf dit jaar je max 105 % kan financieren. Nu vroeg ik mij af, betekent dit dat je zelf altijd 1% moet inleggen (100% woning en rest k.k.) of kan het ook zijn dat je bv je huis koopt voor 250.000 en dat uit het taxatierapport blijkt dat je huis 275.000 waard is, dat je dan niet hoeft bij te betalen en de 275.000 de 100% is i.p.v. de 250.000 die je ervoor hebt betaald? Ik hoop dat ik het duidelijk uitleg!

Mvgr Janine

5 jaar geleden door Marcel

Beste Erik,

Bedankt voor de hulpvaardige reactie! Zodra wij meer weten, dan neem ik meteen contact op. Dat zal denk ik medio juli zijn.

Alleen vraag ik mij nog steeds af hoe het kan dat als ik een berekening met salarissen op jullie site maak, ik hoger uit kom dan op de site van een Rabobank bijvorbeeld. Is de maximale hypotheek wel vrij accuraat?

Mvgr Janine

5 jaar geleden door Jannie

Hallo Janine,

Ik begrijp je vraag. Echter, de berekening op onze website is voor iedereen toegankelijk, daarom blijft dit een standaard berekening die slechts een indicatie geeft. Elke hypotheekverstrekker hanteert andere financiële normen, waardoor e.e.a. dus echt afhankelijk is van uw persoonlijke financiële situatie. Graag voorzien wij u van een juist advies, wanneer u hier aan toe bent.

Sandra

5 jaar geleden door René

Dag,

ik heb geen intentieverklaring kunnen krijgen bij mijn huidige werkgever (ik heb een jaarcontract) maar in mijn contract staat wel degelijk het volgende: [B]Bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden, zal de tijdelijke arbeidsovereenkomst worden omgezet naar een vast arbeidsovereenkomst.[/B]

accepteert de bank dit ook als een intentieverklaring of moet dit echt afzonderlijk op een werkgeversverklaring worden aangegeven? verschilt dit nog ook per bank?

groet, mimi

5 jaar geleden door René

Dank u wel voor uw reactie.

Ik heb 3 jaarogave van mn oude werkgever waarvan ik de eerste jaar maar 4 maanden heb gewerkt.

Bijvoorbeeld.

2010 is 11000 euro ( jaar zou 33000 euro zijn) 2011 is 38000 2012 is 38000

Wat wordt dan mn inkomen?

Alvast bedankt!

Mimi

3 jaar geleden door hdxdesag

Beste heer/mevrouw,

Ik werk voor KLM en heb een contract voor 5 jaar met daarna een contract voor onbepaalde tijd. KLM wil geen intentieverklaring afleggen en heeft alleen een aparte bijlage gestuurd met daarin wel een verklaring dat na 5 jaar ik een contract krijg voor onbepaalde tijd. Jaaropgave afgelopen 3 jaar heeft ook geen zin toen was ik nog student en had ik alleen maar een bijbaantje. Heeft iemand een andere oplossing? Ik wil namelijk wel graag met NHG!!! Baal hier zo erg van! :( alvast bedankt!

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.