Beoordeel deze pagina
8,9/10 (11)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

Ik heb al een huis en wil een huis met mijn nieuwe vriendin kopen

4 jaar geleden door naima 483

besten, Ik heb een huis die geheel verhuurd is, sinds een tijdje heb ik een nieuwe vriendin waar ik nu mee samenwoon (ik sta nog op mijn eigen oud adres (eigen huis dus) ingeschreven). Onze plan is om samen een huis kopen, dus 50%-50% de hypotheek op ons rekening nemen. mijn vraag is: is dit mogelijk? als ja tot hoeveel kunnen wij hypotheek aanvragen?

  • mijn inkomen uit arbeid ZZP-er? €40.000 (winst)
  • mijn inkomen uit verhuis eigen huis: € 20.000 (excl alle lasten oa gas/water/licht en box 3 belasting)
  • inkomen van mijn vriendin: €23.000 (vast contract)

Mijn eigen hypotheek loopt bij ING.

Dank voor jullie advies

4 jaar geleden door naima

Geachte heer Erik,

Mijn eigen huis die verhuurd is heeft ruim een ton (100,000) overwaarde ik heb hem 11 jaar, mijn hypotheek op dit huis is €150.000 en het huis naast me is 4 maanden geleden voor €265.000 verkocht de nieuwe eigenaar is sindsdien aan het verbouwen!!!!???? mijn huis is onderhoudsvrij en is goed verbouwd (ik ben zelf aannemer).

De bedoeling is inderdaad om mijn eigen huis niet te verkopen en blijven verhuren maar samen met mijn vriendin een ander huis kopen waar wij in gaan wonen.

Begrijp ik het dus goed dat dit niet mogelijk is? ik werk ook vaak voor eigenaren die verschillende huizen in verhuur hebben, hoe hebben zij het voor elkaar gekregen? aan onze inkomen zal het niet liggen wij willen iets kopen die max €250.000 kost.

Graag zie ik uw advies tegemoet.

4 jaar geleden door naima

ps. de WOZ waarde van mijn verhuurde pand voor 2013 is : €285.000

4 jaar geleden door naima

Dank u vriendelijk voor uitgebereide advies en informatie. Dus wij maken samen degelijk kans voor een hypotheek voor eigen bewoning maar kunnen wij dit niet gebruiken voor het inkoop van nog een belegingspand voor €290.000 ? kunnen wij bv de overwaarde van mijn eigen woning gebruiken voor de inleg voor de tweede huis? wij hebben niet veel contant geld. Alvast bedankt voor uw reactie.

3 jaar geleden door faghdourev

nCe1dC xrwsjywcboau, [url=http://xhdpzfrnrhaw.com/]xhdpzfrnrhaw[/url], [link=http://hljowpmxxloy.com/]hljowpmxxloy[/link], http://avxjmftwiyur.com/

2 jaar geleden door domein registreren

Je kunt ook even kijken bij http://adviesnederland.nl/ zij geven (kosteloos) onafhankelijk advies bij dit soort kwesties.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.