Beoordeel deze pagina
8,9/10 (11)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

aflossen en weer oversluiten

4 jaar geleden door DL 432

Stel, wij lossen onze aflossingvrije hypotheek, die nog 8 jaar loopt tegen 5.1% rente af, incl. de boete. Kunnen wij dan daarna een nieuwe ong. even hoge , nieuwe hypotheek afluiten tegen de huidige aantrekkelijke lage rente?

4 jaar geleden door DL

Dank voor uw reactie Wij hebben idd een Rabo hypotheek van plm 84000 en een woz waarde woning van 459d. Wij zijn gepensioneerd en hebben een inkomen van plm 2850,- per maand. Geen bkr. Overstappen binnen Rabo zoals door u uitgelegd kan dus wel maar wellicht is het gunstiger om naar een andere bank over te stappen waarbij wij denken aan een 5 of 10 jaar hypotheek. Zoals ik het begrijp hoeven wij voor deze constructie niet ons eigen geld aan te wenden. wij denken aan overstappen vanaf 1 jan. A.s. zodat wij eerst nog een max. aflossing van 16000,- kunnen doen. Wordt dit alles door u als verstandig beoordeeld? Mvrgr. paul

3 jaar geleden door DL

Beste Erik Nav uw antwoord hadden wij een gesprek met de Rabobank. Onze boeterente is zo hoog dat het voordeel van oversluiten geheel teniet wordt gedaan door deze boeterente. Meefinancieren is ook geen optie want daarmee wijzig je de voorwaarden en kost dit extra. De waarheid zit in uw laatste alinea waarin u stelt: "als je boeterente betaalt en naar een lagere rente gaat dan verslechtert de positie van de bank niet." En tegelijkertijd verbetert het onze positie dus ook niet.

Het mooiste zou zijn als wij de kleine resthypotheek plus boeterente uit eigen middelen zouden kunnen financieren en vervolgens een nieuwe hypotheek konden afsluitern tegen de huidige marktrente en daarmee het bedrag weer terug zouden ontvangen op onze rekening. Maar zo mooi zal het wel niet zijn, helaas.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.