Beoordeel deze pagina
8,9/10 (12)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

Starterslening

5 jaar geleden door J.Janssen 806

Hallo,

Wij zijn ons aan het oriënteren voor een hypotheek voor ons eerste huis. Nu is er veel te doen omtrent startersleningen. Aan de ene kant zou het handig zijn, aan de andere kan het weer veel geld kosten. Kunt u hier iets meer over vertellen?

Bedankt,

Daniëlle

5 jaar geleden door Sandra S

Dag Danielle,

Een starterlening is een lening waar je geen maandlasten van voelt zolang je er niet op hoeft af te lossen. Je hoeft pas af te lossen op de starterslening als je inkomen zodanig is gestegen dat je de hele hypotheek EN de starterslening volgens de financieringsnormen kunt dragen. Je betaalt kortgezegd dus pas als je inkomen ook genoeg is om het te KUNNEN betalen.

Een starterslening is in de regel zodanig dat je grof gezegd 20% van de koopsom (met een maximum van 35.000 euro) kunt financieren met een starterslening. Dus bij een huis van 150.000 euro kun je dus maximaal 30.000 aan starterslening krijgen. De rest moet je dan wel kunnen lenen volgens de standaard hypotheeknormen. Hierdoor woon je dan dus erg goedkoop.

Of er in jouw gemeente nog een starterslening beschikbaar is en of je aan de normen voldoet, kan een adviseur je vertellen. Mocht je eens vrijblijvend en kostenloos in gesprek willen over de mogelijkheden van een starterslening en wat je maandlasten zullen worden, dan ga ik met alle plezier eens met je in gesprek.

Succes met je overwegingen!

Erik

5 jaar geleden door J.Janssen

Bedankt voor jullie reactie! Wij hebben inmiddels meerdere woningen op het oog en hebben reeds afspraak gemaakt!

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.