Beoordeel deze pagina
8,9/10 (12)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

starters,echter maar 1 inkomen

4 jaar geleden door Bennink 554

Goedendag,

Mijn partner en ik huren op dit moment een woning en willen voor het eerst een koopwoning gaan kopen. We hebben een leuke woning op het oog, alleen de grote vraag is natuurlijk, kunnen we dat betalen. We vragen ons af of,dit mogelijk is op basis van 1 inkomen. Mijn inkomen is op dit,moment €31410 pj. ( er is toegezegd dat mijn inkomen zal stijgen in de komende jaren).Daarnaast ben ik naast mijn baan ook,budgetbeheerder en verdien er jaarlijks minimaal €500,- mee. Alleen weet ik niet of dit meetelt bij de berekening? Misschien een rare vraag maar telt kinderbijslag ook mee voor de berekening?

Wat zouden wij aan hypotheek kunnen krijgen en bij welke bank? Alvast bedankt!

4 jaar geleden door Bennink

Goedendag Erik,

Vriendelijk bedankt voor je reactie. Ik kan hier een heel eind mee uit de voeten. Rest me een vraagje zodat ik hierna met alle informatie,het e.e.a.met mijn partner kan doorspreken... Ik lees veel over de starterslening. Als,ik uitga vd informatie via starterslening zou,ik recht hebben op het maximum leningsbedrag van €30.000,-. In hoeverre is dit verstandig? Komt dit dan boven het maximum te lenen bedrag?

Nogmaals alvast bedankt!

1 jaar geleden door Berry

Beste Eric,

Momenteel huren ik en mijn vrouw een appartement. Mijn vrouw heeft op dit moment geen inkomen. Mijn inkomen op jaar basis bedraagt EUR 39500. Daarnaast heb ik 12 extra vakantie dagen die ik kan vrijblijvend verkopen, dit staat wel in CAO maar niet in het contract, wordt dit meegenomen in de hypotheekberekening? het huis dat wij willen kopen bedraagt EUR 215000 (nieuwbouw). Ik ben in staat om minimaal 10000 euro in te leggen als eigengeld. Ook zou ik graag willen weten of wij in aanmerking kunnen komen voor de starterslening op basis van deze gegevens.

Ik hoor graag van je. Alvast bedankt.

Gr, Ranjeet.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.