Beoordeel deze pagina
8,9/10 (12)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

extra aflossen

3 jaar geleden door K W 498

Ik ben nu 45 en wil graag op mijn 55e hypotheek vrij zijn. Heb nu nog de volgende hypotheekdelen:

spaar 80000 [loopt tot 2033] aflossingsvrij 30000 aflossingsvrij 40000 annuiteit 10000

Op de laatste drie delen los ik jaarlijks 10 % af, moet als het lukt klaar zijn in 2023. Prima

Blijft over de spaarhypotheek. Ik weet niet goed wat ik daar mee wil en wat financieel gezien het verstandigst is. Extra inleg, extra aflossen, geld opzij zetten en aflossen als hypotheek 20 jaar loopt. Wat is uw advies?

3 jaar geleden door kqrbmcvxs

Dag Mark,

Het (economisch) verstandigst is het om eerst de aflossingsvrije leningdelen af te lossen en je dan te richten op de spaarhypotheek. Die lijkt mij in 2003 te zijn ingegaan. Als deze minimaal 15 jaar heeft gelopen, (dus tot 2018) dan is het opgebouwde kapitaal ook bij afkoop fiscaal onbelast. Je zou dus eerst de aflossingsvrije leningen kunnen aflossen en daarna wachten tot 2018 (als het dan al niet 2018 is geweest), en vervolgens de spaarpolis af te kopen en hier de lening mee te verlagen.

Het is in de tussentijd NIET mogelijk om extra te storten, je mag ook de looptijd niet verkorten of verlengen (nieuwe fiscale regels), dus je zult wel moeten afkopen. Dan blijft er na afkoop polis nog een stukje restant hypotheek over, die kun je dan weer gewoon aflossen. Het is NIET toegestaan om de met de spaarhypotheek corresponderende lening van 80.000 in de tussentijd te verlagen.

Succes!

Erik

3 jaar geleden door krpunrxcuyc

r8QyuH crjqvtemxkgv, [url=http://rkfemvfaeiys.com/]rkfemvfaeiys[/url], [link=http://dxilikiaghtm.com/]dxilikiaghtm[/link], http://mofkqbqexxlu.com/

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.