Beoordeel deze pagina
8,9/10 (12)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

ik vast contract, partner WW

3 jaar geleden door txrlpq 896

Ik heb een vast contract en verdien ruim 4000 per maand. Ons huidige huis zal een restschuld van om en nabij de 25.000 hebben. Echter is de woning zo klein dat we hier niet langer kunnen wonen (tweekamerappartement met kleuter). Ik begrijp dat ik de restschuld voor een groot deel weer mee kan financieren in een nieuwe woning. De rest kan natuurlijk via PL of PK of spaargeld. Hier is mijn vraag dan ook niet over, wel handig voor het hele plaatje.

Mijn partner zit sindskort in de WW en heeft hier nog een maand of 15 recht op. In hoeverre wordt een stukje van dat 'inkomen' meegenomen in hypotheekberekening? Of is dat 0 en moeten we voor het berekenen van een maximale hypotheek sec uitgaan van mijn inkomen?

3 jaar geleden door kqrbmcvxs

Beste Knaagdier82,

Hartelijk dank voor je reactie. Helaas is het met WW heel zwart-wit bij ALLE hypotheekverstrekkers: WW wordt niet gezien als een bestendig inkomen, en dat betekent dat men er geen enkele waarde aan toekent. Helaas…….. Mocht jouw partner tijdelijk werk vinden en door de proeftijd heen zijn, dan gaat de bank zich baseren op het gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaren, en wellicht is er dan de mogelijkheid tot financieren.

Mocht je nadere informatie of een vrijblijvende berekening wensen, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Succes!

3 jaar geleden door txrlpq

Hallo! Bedankt voor de vorige reactie!

Partner heeft reeds nieuwe baan, proeftijd verstreken. Intentie is in eerste instantie verlenging met 1 jaar en daarna vast. Intentieverklaring is dan ook afgegeven voor verlenging bepaalde tijd.

Uit bovenstaande maak ik op dat het niet zo is dat een tijdelijk contract niks bijdraagt, maar dat er dan door hypotheekverstrekkers uit wordt gegaan van het gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar. En telt WW dan mee Bij deze berekening?

Alvast bedankt voor je reactie!

Groet, Knaagdier82

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.