Beoordeel deze pagina
8,9/10 (12)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

Restschuld, maar woning te koop ver onder de marktwaarde

3 jaar geleden door Kruimeltje 361

Goedemiddag,

Wij zitten in de volgende situatie en zijn benieuwd of er mogelijkheden zijn om te verhuizen.

In 2007 hebben wij een appartement gekocht en hier een hypotheek van 134.000 euro op afgesloten. Op dit moment is levert het appartement cc. 100.000 euro op. Wij hebben vorig jaar verbouwd en een gunstige ligging t.o.v. andere appartementen die in de wijk te koop staan, dus dan hoop je dat je uiteindelijk hierop uitkomt.

Er is een hypotheek afgesloten van 109.500 aflossingsvrij destijds. Overige is een levenhypotheek van 24.500 met daarnaast de bijbehorende verzekering. Beide bij de ING, beide met een rente van 5,2% voor 10 jaar vast (nog 3 jaar te gaan).

De reden dat wij dit zo hebben gedaan is omdat wij 19 en 20 jaar waren en niet genoeg verdienden op dat moment om een hypotheek af te sluiten met aflossingsmogelijkheden.

Nu weten wij dat wij een restschuld hebben als wij deze woning verkopen en op het moment hebben wij geen spaargeld meer. Als wij een woning terug zouden kopen van cc. 170.000 euro, redden wij het helaas niet om de restschuld mee te financieren (n.a.v. gesprek met de ING).

Nu heeft een vriend van ons een woning te koop. Afhankelijk van een andere woning die hij DOLGRAAG wilt kopen, gaat hij zijn woning dus verkopen. Hij is zelfs bereid om deze "ver" onder de marktwaarde te verkopen, als hij er tegen die tijd dat het doorgaat maar snel vanaf is. Het gaat om een woning met een marktwaarde van, naar verwachting 155.000 euro en deze wilt hij verkopen voor 125.000 - 130.000, afhankelijk van de gehele situatie.

Is er dan wel wat mogelijk om een restschuld mee te nemen, of kijkt de nieuwe hypotheekverstrekker naar het bestede bedrag van de aangekochte woning?

Jaarsalaris: 29.808, jaarsalaris partner: 19.000

Ik ben benieuwd, mvg PJ

3 jaar geleden door Kruimeltje

Beste Erik,

Bedankt voor uw uitgebreide reactie. Is er met onze inkomens ook niet iets mogelijk om de restschuld om te zetten in een lening en waarnaast een hypotheek af te sluiten van cc. 135.000,- ?

Met vriendelijke groet, PJ

3 jaar geleden door jnxtpzjy

IY7A3r paingnxlrbvt, [url=http://izjbmxsarmjt.com/]izjbmxsarmjt[/url], [link=http://nkjoxlqgxvft.com/]nkjoxlqgxvft[/link], http://mgabhhfjeckt.com/

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.