Beoordeel deze pagina
8,9/10 (11)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

hypotheek waarde woning of vraagprijs

3 jaar geleden door Annemie 760

hallo,

Ik ben een starter op de woning markt. Ik probeer informatie te vergaren over een hypotheek om een beetje goed geinformeerd voor de dag te komen bij een hypotheekgesprek. De prijsklasse waar ik naar kijk komt neer op een vraagprijs tot 85,000 euro. Gezien mijn inkomen is dit geen probleem. Nou is het echter zo dat ik (omdat ik dus starter ben) een bijna geheel nieuwe inboedel moet kopen. Ook hier weer geen probleem, dit ben ik van plan te betalen met mijn spaargeld. Echter wordt het wel aardig buitensporig voor mijn straatje om hier bovenop ook nog eens bijna 5000 euro bij te betalen aan kosten koper. Aangezien de maandlasten niet al te hoog oplopen bij een dusdanig lage hypotheek leek het mij wel een idee om dus die extra kosten bij de hypotheek op te zetten. Nou ben ik het volgende tegengekomen:

een verstrekte hypotheek is niet meer dan 103% dan de marktwaarde(!) van de woning. De marktwaarde van de woning die ik op oog heb is volgens rekenmodellen op internet 99,572 euro. ( dit zou uiteraard lager uitvallen in de praktijk) De vraagprijs van deze woning is op dit moment 82,500 euro, bij de voorwaarden van NHG kom ik tegen dat de maximale hypotheek 103% bedraagt van de laagste van:

  1. de marktwaarde
  2. vraagprijs kosten koper

nou is de laagste van de 2 overduidelijk de vraagprijs. maar ik vroeg mij af of deze 2e optie dan 103% van de vraagprijs is of 103% van de vraagprijs + kostenkoper

Met vriendelijke groet,

Thijs

PS: ik heb een vast contract

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.