Beoordeel deze pagina
8,6/10 (13)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

WOZ waarden nieuwbouw

3 jaar geleden door vjwjwlsvull 465

Beste allen,

Wij komen niet uit deze vraag.

Wij hebben op 1 Februari 2014 een nieuwbouwhuis gekocht. De bouw ging snel en op 1 augustus konden we deze woning al betrekken. Nu moeten we in onze belastingaangifte de WOZ waarden invullen.n. We hebben geen woz beschikking gekregen. Alleen weten we, ook na bellen met de belastingtelefoon en het bekijken van verschillende fora niet wat we hier in moeten vullen

  1. De peildatum is wat je huis waard is op 1 Januari 2013. Echter toen was er nog geen huis. Optie 1: 0 invullen
  2. Neem de datum van 1 januari 2014 (grond +1 fase) en vul deze in (zag dit op een forum
  3. Neem de gehele waarden van het huis (het aankoopbedrag)

Op de belastindienstsite staat het volgende

Hebt u een nieuwbouwwoning gekocht? Neem dan de waarde van de WOZ-beschikking die de gemeente heeft afgegeven, ook als die alleen betrekking heeft op de grond of op een gedeeltelijk afgebouwde woning.

Hebt u een nieuwbouwwoning gekocht waarvoor de gemeente nog geen WOZ-beschikking heeft afgegeven? Dan moet u zelf de waarde van de woning (laten) schatten. U moet hierbij uitgaan van de waarde die de woning op 1 januari van het voorgaande jaar zou hebben gehad. Deze waarde kunt u vaststellen door te kijken naar de waarde van soortgelijke woningen.

Hieruit blijkt dus dat de gemeente soms ook beschikkingen stuurt die betrekking hebben op een gedeeltelijk afgebouwde woning. Aan de andere kant staat er ook weer dat je meot kijken naar soortgelijke woningen. Het scheelt ons redelijk wat geld dus we zouden graag een antwoord krijgen.

Groet, Maartje

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.