Beoordeel deze pagina
8,9/10 (12)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

Hypotheek met PGB

3 jaar geleden door Chantal 406

Ik ben net gescheiden, heb twee kinderen en ons huis staat te koop. Ik krijg al jaren mijn inkomen uit het PGB van mijn zoon. Ik weet dat het vaak lastig is om met PGB inkomen een hypotheek te krijgen, maar op dit moment is het PGB verankerd in de wet. Daarbij ziet de belastingdienst dit wel als inkomen... Mijn oudste zoon heeft autisme en een laag IQ. Is 14 jaar en sinds 10 maanden heb ik hem hele dagen thuis. De komende jaren ben ik dus verzekerd van dit PGB, omdat hij heel veel begeleiding nodig zal blijven hebben. Verder heb ik al wel een mbo 3 diploma en ben ik nu bijna klaar met de opleiding MBO 4 Persoonlijk begeleider. Het lijkt mij dat een hypotheekverstrekker weinig risico loopt.

Ik krijg uit de verkoop van ons huidige huis, waar ik nu nog woon, zeker 35.000 euro aan overwaarde. Dit is mijn situatie op dit moment. 1300,- euro aan PGB inkomsten 400,- euro Partneralimentatie 280,- euro. Kinderalimentatie 480,- euro. toeslagen. Ik wil een woning kopen van ong. 110.000 euro. Wanneer ik 30.000 eigen geld investeer heb ik dus een hypotheek nodig van 80.000 euro. Met de lage rente die er nu is is dit makkelijk op te brengen. Maandlasten zijn dan ong. 300,- euro. Het afgelopen jaar heb ik ook de helft van onze huidige hypotheek gewoon zonder problemen betaald.

Zien jullie nog mogelijkheden om in deze situatie een hypotheek te krijgen? Is het anders misschien wel mogelijk als mijn broer borg staat? Wanneer dit niet lukt kan ik nl. wel met urgentie in een sociale huurwoning, maar hier betaal ik veel meer dan dat ik aan hypotheek zou moeten betalen. Daarbij wordt dit dan hoogbouw in niet de meest ideale buurt. Voor mijn zoon, die heel beïnvloedbaarheid is, wordt dit wel erg lastig.

3 jaar geleden door Amanda

Ook wij willen graag een woning kopen. Mijn man en ik verzorgen mijn gehandicapte broer sinds 2.5 jaar. Hebben 3 jaar geleden onze woning in het buitenland verkocht , werken wel in nederland. En toen bezig geweest om een andere woning te kopen. Door de crisis liep dit fout. Nu twee en half jaar verder wonende in een huurwoning, via de leegstandswet, dit betekend voor ons een erg hoge huur en na twee en half jaar een andere woning zoeken. Verbouwingen die nodig zijn worden door de gemeente niet vergoed, dus elke 5 jaar opnieuw beginnen. En heb dan in middels al zoveel huur betaald dat ik een halfe woning heb betaald. Heb toch maar weer de stoute schoenen aangetrokken en bij de bank aangeklopt. Maar het is een triest verhaal. Voldoende inkomen, draag veel belasting af, voor de belastingdienst bestaan wel. Mijn broer valt onder de Wlz dat geeft meer vastigheid dan b.v de gemeente etc. Flex werkers, zzper, onderhand kan bijna iedereen een hypotheek krijgen, maar een inkomen uit het PGB is niet mogelijk. Een sosiale huurwoning krijgen we niet, en vele verhuurders willen geen mensen in hun huis die intensieve verzorging nodig hebben.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.