Beoordeel deze pagina
8,9/10 (12)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

Maak ik een kans om partner uit te kunnen kopen?

3 jaar geleden door Tineke 722

Hallo,

Mijn partner en ik hebben in juni 2014 samen een huis gekocht. De koopwoning staat op onze beide namen, maar we hebben geen samenlevingscontract afgesloten. De hoogte van de hypotheek bedroeg 271400. Daarvoor kochten we een nieuwbouwwoning met eigen afgesloten parkeerplaats.

Helaas hebben mijn partner en ik moeten besluiten uit elkaar te gaan. Graag wil ik weten of ik een kans zou maken om hem uit te kunnen kopen. Mijn jaarinkomen zal vanaf februari 2016 (dan maak ik een salarisstap)ongeveer 55000 zijn. Ik heb een vast contract. De WOZ waarde per 1 januari 2014 was 249000 maar ik heb geen idee of dit accuraat is en of de parkeerplaats hier wel bij in zit?

Ik begrijp dat ik voor exact advies naar een Hypotheker zal moeten gaan, maar misschien is er een inschatting te maken van het volgende. Stel mijn partner zou hiermee akkoord gaan, zou ik dan een kans kunnen maken om hem uit te kopen of is verkoop de beste weg?

Hartelijk bedankt vast en vr. Groet,

Eva

2 jaar geleden door Tineke

Beste Erik,

Helaas ligt de situatie toch iets gecompliceerder ben ik bang. Het genoemde jaarinkomen betreft al het inkomen na loonsverhoging. Verder blijkt nu dat de martkwaarde van de woning waarschijnlijk een stuk horen ligt. De buren (die nagenoeg hetzelfde huis hebben ivm nieuwbouw complex) hebben een taxatie laten doen en de waarde van hun huis is geschat op 280.000€. Nu vrees ik dat een taxatie bij onze woning nog hoger zal uitvallen daar wij een aantal extra's hebben (een slaapkamer meer, meer luxe keuken, zonnepanelen, een grotere tuin).

Op zich zou ik de helft van de overwaarde mogelijk nog bij elkaar kunnen krijgen als ik hard spaar, om mijn partner terug te kunnen betalen bij uitkoop als de taxatie niet nog veel hoger uitpakt, maar dan nog blijft er een stuk over; er staat nu nog 264.600 open van de hypotheek..

Ook kreeg ik van onze huidige hypotheek verstrekker te horen dat ik het huis op mijn (nieuwe) inkomen niet kan financieren, hij komt niet aan de door u genoemde 260.000 euro. Klopt het met deze informatie dat het een lastig verhaal kan worden?

En mocht ik u eens willen bellen: voor welke instantie werkt u en hoe bereik ik u het beste?

Bedankt alvast en vriendelijke groet,

Eva

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.