Beoordeel deze pagina
8,9/10 (12)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

Hypotheken kort of lang vast zetten?

2 jaar geleden door Dave 601

Ik heb de volgende vraag: ik heb een spaarhypotheek(€75000)en een aflossingsvrije(€55000)Deze zijn aan elkaar gekoppeld. ze lopen in maart af.Ik moet nog 17 jaar aflossen.Is het nu verstandig om de hypotheken voor 1 jaar vast te zetten zodat ik max. van de lage rente kan profiteren? Bij de spaarhypotheek zal ik dan meer premie moeten betalen, maar volgens mij weegt dat niet op tegen de lage rente`s.Als de rente in de komende jaren dan hoger wordt kan ik hem altijd nog langer vast zetten,en zo profiteren van de hogere rente op de spaarhypotheek. Is dit een wijs besluit?

2 jaar geleden door Dave

Beste Erik,

Bedankt voor je reaktie.

De reden dat ik de Hypotheek zo kort vast wil zetten is dat ik ook het volgende advies heb gekregen.

Waarschijnlijk is de rente van spaar- en aflossingsvrije hypotheek aan elkaar gekoppeld Als dit niet het geval is dan kunt u ervoor kiezen de aflossingsvrije hyp heel lang vast te zetten omdat de rente nu laag is. Voor de spaarhypotheek is echter een hogere rente gunstig als ongeveer de helft van het kapitaal in de spaarpot is opgebouwd. Dat zal bij u over ongeveer 7 jaar het geval zijn (of eerder als u extra premiestortingen doet/hebt gedaan). Mijn redenering was dat de spaarhypotheek door het hogere bedrag doorslaggevend zal zijn. Vandaar die 7 jaar.

Mijn spaar en aflossingsvrije zijn inderdaad aan elkaar gekoppeld.Daarom ook de vraag om de Hyp. per jaar vast te zetten(i.v.m de lage rente op de afl. vrije) en als de rente omhoog gaat zo te kunnen profiteren van de spaarhypotheek.

Gr Jan

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.