Beoordeel deze pagina
8,9/10 (11)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

Hypotheek omzetten?

2 jaar geleden door Logan 683

In 2009 hebben wij een Obvion basis hypotheek (met NHG) afgesloten die bestaat uit twee delen, een aflossingsvrije en een spaarhypotheek. Ongeveer twee jaar geleden zijn wij bij onze adviseur langs geweest met de vraag of het verstandig is onze hypotheek aan te passen. Toen kregen we het advies dit niet te doen onder andere omdat we een spaarhypotheek hebben. Nu is ondertussen de rente weer verder gedaald. Wij vragen ons af of het nog steeds niet rendabel is om de hypotheek om te zetten?

Hieronder de gegevens van onze hypotheek:

De aflossingsvrije hypotheek is 100.000 euro met een rentepercentage van 5,3% (nominaal). De spaarhypotheek is 200.000 euro met een rentepercentage van 5,5% (nominaal). Aan de spaarhypotheek zit een levensverzekering verbonden.

Beide delen hebben een rentevaste periode van 10 jaar waarvan nu 6,5 jaar verstreken is. De economische looptijd is 30 jaar.

2 jaar geleden door Logan

Beste Erik,

Bedankt voor je reactie! Ik heb nog één vraag mede naar aanleiding van je reactie. Hier maak je een berekening met beide delen, maar is het niet mogelijk om bv alleen het aflossingsvrije deel om te zetten?

Met vriendelijke groet,

Anne

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.