Beoordeel deze pagina
8,9/10 (12)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

Hypotheek na verlopen WSNP?

5 jaar geleden door Tarzemil 930

Goedemorgen,

Is het mogelijk om na de wsnp met goede reden en schone lei een hypotheek te krijgen als de einddatum bij BKR ook is verlopen, dus de 5 jaar na wsnp

Groetjes Jessica

5 jaar geleden door Sandra S

Dag Jessica,

Na het aflopen van de WSNP en het verlopen van de 5 jaar uit het BKR kun je zonder enig probleem een nieuwe hypotheek aanvragen. Dan ben je eindelijk van je ongetwijfeld heel vervelende historie verlost.

Kun je met dit antwoord verder?

Succes!

5 jaar geleden door Tarzemil

Dag Marcel,

Dank je voor je snelle antwoord, inderdaad een vervelende tijd, het zal een opluchting zijn als we een nieuwe start kunnen maken, ze zeggen 3 jaar maar uiteindelijk is het gewoon 8 jaar dat je er last van heb.

Groetjes Jessica

5 jaar geleden door ron lemstra

Hallo allemaal,

nog 1 jaar en dan in mijn WSNP traject achter de rug na een jarenlange (onterechte) strijd met de gemeente. We zouden dan ook graag verder willen ons leven op te pakken. Mijn vrouw (en ik ook) zouden graag een huis kopen, echter met mijn WSNP verleden zal dat moeilijk gaan. We zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd. Mijn huidige salaris is € 42.000 en dat van mijn vrouw € 36.000.

Nu is mijn vraag of we een hypotheek zouden kunnen krijgen op enkel mijn vrouw haar naam of worden wij desondanks de huwelijkse voorwaarden toch aan elkaar gekoppeld?

Vr. groet.

bart

4 jaar geleden door P. Jonkers

Goedeavond,

Ook wij zijn inmiddels uit de wsnp ( 2003) en inmiddels geen notering meer bij het bkr (is getoetst). ook wij orienteren ons op de huizenmarkt.Vreemd is wel dat mijn huidige bank nog steeds een "soort" blokkering op mijn rek.nr handhaafd. Dit betekend dat ik geen automatische betalingen kan laten verrichtten. Omdat ik ooit eens in de wsnp heb gezeten is de reactie..Het lijkt of de bank(en) een eigen database bijhouden zo lijkt het...Een hypotheek via onze eigen bank lijkt dus niet een optie te zijn..ondanks dat we schuldenvrij zijn en geen noteringen hebben via het bkr....

4 jaar geleden door Michiel

goedendag ben uit de wsnp maar kan ik dan een huis kopen ook al ben ik nog geen 5 jaar verder i.v.m met bkr notering? hebben nu beide vast contract en hoog salaris.anders moet ik in de vrije sector zoeke.vind ik geen optie

4 jaar geleden door Lonneke

beste,

na een trslect van 4 jr wsnp en schone lei verklaring in 2010..wil ik nu samen met mijn man een huis kopen inmiddels is er al jaren een stsbiel inkomen, maar heb helaas nog een melfing bij BKR staan van 2010 met mijn€0 openstaand bedrag. .met alleen het inkomen van mijn man komen ee 20000 € hypotheek tekort..

is er een mogelijke manier om van deze melding af te komen of om te laten zetten. gezien situatie nu heel anders is..

4 jaar geleden door eric

Hoi,

Wij zijn nu bijna 2 jaar uit de schuldsanering en hebben allebei een vaste baan met contract voor onbepaalde tijd. Wij hebben een goed inkomen samen en nu wonen wij in een huurhuis met een huur van 890 euro en aangezien dit de aankomende jaren alleen maar omhoog gaat, zijn wij voordeliger uit om te gaan kopen. Is dit mogelijk? Wij moesten onze destijds koopwoning verkopen inde wsnp omdat dat niet mocht! Maar goed onze situatie was toentertijd heel anders.

Weet iemand of dit kan of moeten we echt nog 3 jaar wachten?

Groetjes van Cindy

3 jaar geleden door Rainbow

Hallo ik moet nog 3 maanden zitten in de wsnp nu is het zo dat ik nu ben gescheiden. En ik nu niet in aanmerking komt voor een huur woningen omdat mijn inkomen te hoog is . Dus ik moet gaan kopen maar kan dat gelijk na de wsnp of moet ik wachten. Ik heb het hele traject kei hard gewerkt . Mijn ex is er tussen tijds uitgegooid . Zij blijft in het huurhuis wonen wat we nu samen huren.

Zou graag een antwoord willen

Gr van hal

3 jaar geleden door RaB

Hallo,

Ook ik heb een vraag over registratie. Ik zelf heb 2 jaar geleden in de wsnp gezeten en met schone lei verder begonnen. Graag zouden mijn vriend en ik samen een woning willen kopen, we hebben alle 2 een inkomen en mijn vriend heeft nooit in de wsnp gezeten en heeft ook geen bkr registratie. Mogen wij onze salarissen beide gebruiken of kan dit niet omdat ik nog de registratie heb. Groeten Mel.

3 jaar geleden door Melcha

Hallo,

Wij zijn uit de schuldsanering gekomen in november 2010! Nu blijkt dat er nog steeds bkr notities openstaan. de werkelijke eind datum is bij 1 schuld eiser zelfs 26-05-2012!dat betekent dat ik vanaf die datum nog 5 jaar moet wachten. Maar de uitspraak van de vonnis van de rechtbank is 26 november 2010! Wij hebben al een verzoek ingediend om de Bkr te beëindigen per 26-05-2015 maar dat hebben ze geweigerd om te doen. wie weet hoe dit kan en/of hoe ik er iets aan kan doen. wat zijn onze rechten?

Groeten Peter

3 jaar geleden door Auk

Hallo

Graag wil ik meer informatie. Volgende maand wordt het 5 jaar dat IK uit de wsnp ben. Deze week wil mijn man (gehuwd) een startershypotheek aanvragen. Dus alleen op zijn inkomen. ( ik ben huisvrouw). Zal dit een probleem opleveren voor de acceptatie van de hypotheek.

3 jaar geleden door Nadya

Goedenavond ik heb ook een vraag, Het is iets waar wij geen duidelijkheid in krijgen. Ik ben sinds een half jaar getrouwd met mijn vrouw. Ze heeft een eigen zaak gehad maar deze hebben ze failliet laten verklaren. Dit was een VOF die ze samen had met haar moeder. Dit is allemaal voor onze tijd geweest en voor ons huwelijk. Ik ben zelf in het bezit van een koopwoning en we willen graag samen wat anders kopen. Ze heeft netjes gewerkt de 3 jaar van haar schuldsanering 40 uur per week en momenteel werkt ze nog steeds. Mijn vraag is dan ook aangezien dit geen prive schuld betreft maar een zakelijke schuld. Zouden wij samen een hypotheek kunnen nemen. En zijn hier andere regels voor of is dit het zelfde als wat ik hier voor lees. 3 jaar schuldsanering en 5 jaar registratie. graag een antwoord met vriendelijk groet stel 31,32

3 jaar geleden door Melcha

Phhh wat een hoop gezeik om de einddatum eindelijk goed te krijgen. Bij mijn vrouw is het nu eindelijk goed, nu nog bij mij maar zal ook wel goed komen,(Y) Als je een hypotheek aan gaat vragen op 1 naam, wordt er dan ook nog bij de partner gekeken bij bkr? We kunnen over 3 maanden eindelijk een hypotheek aanvragen dus ....:P

3 jaar geleden door Melcha

Oke dan is dit mij het duidelijk,dat gaat wel goedkomen(Y)

Groeten,Peter

3 jaar geleden door Melcha

Hallo,

Heb nog de volgende vraag, Stel je koop een woningen onder de taxatiewaarde (nodig voor hypotheek) dan heb je geen eigen geld nodig? omdat je nu nog nog 103% van de taxatie waarde mag lenen. Bv de woning koop je voor 70.000 x 6% =74200 en de taxatie is 95.000 x 103%=97850. kun je dan 97850 euro hypotheek krijgen? (97850-74200=23650 euro voor opknappen woning.)

Alvast bedankt,

Groetjes Peter

3 jaar geleden door Melcha

Oke bedankt voor je reactie,

Want ik kan geen informatie vinden als je een huis koopt onder de taxatie waarde hoe dat dan werkt.

Kun je dat wel overleggen met de taxateur die de woning dan gaat taxeren? of kijken ze alleen wat op dat moment de woning waard is.

Alvast bedankt, Peter.

3 jaar geleden door Melcha

Super bedankt,

Hier kan ik wat mee. Nu maar hopen dat de taxatie waarde meer is dan de vraagprijs woning die er nu wordt voor gevraagd, ze zijn namelijk al ruim 60.000 euro gezakt in de vraagprijs en heb bij een woningwaarde calculatie ongeveer de waarde van de woning bekeken.Dus we gaan het zien.

Bedankt voor de duidelijke uitleg(Y)

Groeten Peter.

3 jaar geleden door rene

Mijn vriendin heeft ook de WNSP doorlopen en heeft deze in maart 2015 afgerond en heeft ze 100% afgelost. Inmiddels hebben we contact gehad met verschillende banken maar vanwege de bkr-notering is praten over een hypotheek onmogelijk. Zoals ik hier al lees hoef ik dus niet op medewerking van de banken te rekenen. Inmiddels hebben wij beide gewoon een vaste baan en is onze situatie al jaren stabiel. Nu heb ik 2 vragen. Kan ik wel een hypotheek afsluiten op mijn naam als bv mijn ouders garant willen staan of wordt dan ook naar het inkomen en situatie van mijn vriendin gekeken. Mijn vriendin en ik wonen nu samen in huurhuisje maar hebben geen samenlevingscontract of zijn niet getrouwd. Ik lees op internet ook op verschillende sites dat je evt af kunt komen van een negatieve bkr-notering zoals www.dynamietnederland.nl , www.bkr-verwijderen.nl en www.bkrisgeenprobleem.nl, weet je daar iets vanaf??

2 jaar geleden door tosca

Goedendag, mn wsnp is morgen voorbij met schone lei. Ik ga volgende maand naar DL verhuizen, samenwonen met mn vriendin. Kunnen wij in DL dan wel kopen met Duitse hypotheek ? En ik hoor dat men in NL een woning kan financieren met Duitse hypotheek...dat zou ook een oplossing kunnen zijn toch om BKR te omzeilen ?

2 jaar geleden door Lily

Beste,

Ik ben in de schuldsanering gekomen zonder dat ik een BKR notering had staan, ik was er op tijd bij. Nu is het zo dat ik over 4 maanden uit de sanering kom en ik mij afvraag of ik dan alsnog een BKR notering op mijn naam kan hebben? Aangezien ik voorafgaand aan de WSNP geen BKR notering had.

Daarnaast wil ik graag particulier huren, ik heb een vast contract en goed salaris. Kan een eventuele BKR notering roet in het eten gooien als een particuliere woning wil huren?

Stel dat ik mijzelf nu al aanmeld bij een verhuurder en bij de kredietcheck zien ze dat ik in de WSNP zit, kan dit dan tegen mij gehouden door de verhuurder als ik een schone lei heb gekregen?

Hopelijk heeft u een antwoord voor mij.

Vriendelijke groeten,

Danny

1 jaar geleden door Pim

Hallo Ik heb van 2011 tot 2012 in de wsnp gezeten en heb een scholen lei Nu leerde ik mijn man na die tijd kennen En hij had toen een huis gekocht Nu zijn we getrouwd en willen samen een huis kopen nu kan dat niet omdat ik nog bkr registratie heb En moeten we wachten tot 2019 tot die 5 jaar voorbij is Kun je dan na die tijd gewoon een huis kopen samen zonder problemen.?

1 jaar geleden door Pim

Halo Ik heb toch een vraag Ik heb mijn bkr opgevraagd

En er staat na september 2019 word t verwijderd maar wat betekend het als er staat werkelijke datum niet beëindigt Bij de andere schuldeisers staat er een datum We willen graag een huis kopen in 2019 kan dat dan wel?

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.