Beoordeel deze pagina
8,9/10 (12)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

Huis in het buitenland

5 jaar geleden door Perliwos 473

Hallo, ik zit met de volgende vraag 4 appartementen en industrie terrein in Russland in Kazan ter waarde van 500.000 euro 2 appartementen in Russland in Moscow ter waarde van 250.000 euro
1 huis in Spanje ter waarde van 125.000 1 huis in Belgie ter waarde van 350.000 Dat is allemaal schuld vrij, met andere woorden geen hypotheek of andere leningen. Ik leef van de huur. Ik werk verder niet. De vraag is of het mogelijk is om een hypotheek te krijgen om appartementen in Moscow aan te schaffen, zo ja hoeveel kan ik lenen?

5 jaar geleden door Sandra S

Beste Roman,

Je legt een kwestie voor die wordt beheerst door de landelijke hypotheekregels, die per land verschillend zijn. In de regel zal het zo zijn dat op basis van de huidige huurinkomsten en de waarde van de HUIDIGE panden, een stuk hypotheek verkregen zou moeten kunnen worden op de huidige appartementen/woningen. Dus voor een hypotheek op het huis in Spanje moet je bij een Spaanse bank zijn, voor een Belgische hypotheek op de Belgische woning bij een Belgische Bank (wellicht BBL, zij willen nog wel eens wat doen op basis van goede argumenten).

Omdat het niet gaat om onroerend goed in Nederland is er in Nederland feitelijk geen ingang, behalve wellicht private investeerders. Hoe graag ik ook zou willen, ik kan u hier niet mee helpen.

Succes

Erik

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.