Beoordeel deze pagina
8,6/10 (13)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekforum

Tweede huis aankopen

5 jaar geleden door Wim van O 807

Goedemiddag,

zoals het er nu naar uitziet zal onze bejaarde buurvrouw niet meer terugkeren in haar woning. Deze woning is heel erg verouderd, net zoals onze woning acht jaar geleden was. Wij hebben, door zelfwerkzaamheid, een mooie overwaarde op onze woning weten te creëren. Graag willen we onderzoeken of we het huis erbij kunnen kopen om onze woningen samen te voegen. We denken ongeveer € 150.000 nodig te hebben.

Waar kunnen we ongeveer op rekenen als we dit bij willen lenen en is dit makkelijk te regelen?

5 jaar geleden door Sandra S

Beste Jannie,

Belangrijkste criterium is dat het toegestaan is om de twee woningen samen te mogen voegen tot 1 kadastraal geheel. Daarnaast is het zo dat de waarde na samenvoeging voldoende dient te zijn voor de hypotheek. Ik denk dat het in dat licht ook verstandig is om vooraf eens met een taxateur te overleggen. Het zou namelijk -afhankelijk van de situatie- zo kunnen zijn dat de waarde van de twee woningen samen minder zou kunnen zijn dan de twee separate woningen.

Maar ervan uitgaande dat je qua financiering binnen de waarde na verbouwing blijft en ervan uitgaande dat het inkomen toereikend is, zie ik eigenlijk geen grote hobbels. Feitelijk is het bijna hetzelfde als het financieren van een woning met een forse verbouwing.

Als je zelf een financieel adviseurhebt, dan kan deze je waarschijnlijk wel door dit traject heen begeleiden. Mocht je geen adviseur hebben maar wel prijs stellen op informatie, dan zou je ook contact kunnen nemen met De Financiele Alliantie, 038-4214457, zodat je weet welke stappen je moet nemen.

Succes!!

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.