Restschuld door relatiebreuk meefinancieren in nieuwe woning

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
5 februari 2015 16:34 Annemie
Dag,

Naar aanleiding van relatiebreuk wordt de woning verkocht aan mijn ex-partner en neem ik een restschuld van 15.000 euro op mij.

Graag zou ik willen weten wat de mogelijkheden zijn om dit mee te financieren in een nieuwe hypotheek en of dit direct meegenomen moet worden. Op dit moment heb ik nog geen huis definitief op het oog. Uiteraard is het wel mogelijk om snel een huis te kopen, indien mogelijk.

Jaarinkomen: 49.000
Schuld IB groep 3.500
Geen spaargeld beschikbaar

Hartelijke groet,

Annemie
7 februari 2015 09:24 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Annemie,

Als je uitelkaar gaat en je koopt nog geen woning terug, dan zul je voor je verkoopverlies een (aftrekbaar) krediet moeten afsluiten. Als je dan op enig moment een woning koopt, dan is het op dit moment zo dat de bank feitelijk het krediet voor de restschuld niet meefinanciert.

Als je dan vervolgens een hypotheek afsluit, dan kan het krediet ernaast blijven lopen. Je krijgt dan gewoon NHG en hebt dus de huidige prachtige rentes (zoals 10 jaar vaste rente a 2,55%). Omdat je verder geen geld achter de hand hebt, wordt het even puzzelen om ervoor te zorgen dat je de aankoopkosten voor de nieuwe woning geheel binnen de hypotheek mee kan financieren, dat zal wel lukken.

Reken op een maximale hypotheek van zo'n 190.000 naast het krediet voor de restschuld.

Als er inhoudelijk vragen zijn, dan help ik je ook graag via de prive email hoor.

Fijn weekend,

Erik Verberg

Reageer op topic