Restschuld meefinancieren?

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
5 april 2013 20:36 Rita
Hallo,

Ik heb een vraag. Het oude huis is met een restschuld verkocht. Het gaat hier om een bedrag van 25.000 euro. Zijn er mogelijkheden om een nieuwe hypotheek aan te gaan en deze schuld mee te financieren? Kun je dan met een nieuw huis 25.000 minder lenen?

Wij snappen dat een en ander natuurlijk afhankelijk is van inkomen, aankoopwaarde nieuwe huis etc. Maar wij vroegen ons af of er bepaalde hypotheekverstrekkers zijn die dat al uitsluiten.

Bedankt voor uw informatie.

Rita
7 april 2013 21:16 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Beste Rita,

Het meefinancieren van restschuld is nog mogelijk bij een aantal hypotheekverstrekkers, al is het aantal mogelijkheden daartoe wel afgenomen. Zit u bij ING met uw huidige hypotheek, of bij een bank die niet meer in Nederland actief is, dan kunt u een nieuwe hypotheek bij ING afsluiten en tot 115% van de koopprijs van de NIEUWE woning financieren. U heeft dan zo'n 10% beschikbaar voor het "wegwerken"van het verkoopverlies.

Aegon doet dit hetzelfde voor haar bestaande hypotheekclienten en dan is er nog Florius, die iets minder wil meefinancieren, maar die maakt het niet uit als uw huidige hypotheek elders loopt.

Als u uw specifieke situatie wilt voorleggen, dan kan dat ook via onze contactbutton, wij helpen u dan met alle plezier.

Hartelijke groet,

Erik
Reageer op topic