Schenking en/of starterslening

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
4 oktober 2013 11:15 Sietske en Bas
Beste meneer, mevrouw,

Wij vroegen ons af of we in aanmerking komen voor een starterslening als we ook een schenking van een van onze ouders krijgen? Gaan deze beide zaken samen, of dus helemaal juist niet.

Het is niet zo dat we met deze schenking met gemak een huis kunnen financieren, dus het is eigenlijk een extra wat we evt. willen besteden aan nieuwe keuken/badkamer. Maar de vraag is dus of zoiets kan of mag als je voor starterslening in aanmerking wilt komen? Hoop dat jullie ons meer duidelijkheid kunnen geven.

Sietske en Bas

4 oktober 2013 13:16 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Beste Sietske en Bas,

Jullie mogen al deze zaken met elkaar combineren. Wel is het van belang dat je je houdt aan de normen van de starterslening in jullie specifieke woonplaats (zie www.svn.nl). Zo mag je bijvoorbeeld kopen tot een bepaalde maximum verkrijgingsprijs. Als je je daar maar aan houdt, dan mag je gewoon hypotheek + starterslening + schenking inzetten om tot het gewenste totaalbedrag te komen.

Dit allemaal combineren met een starterslening is een aardige puzzel, maar is prima te doen. Schakel een goede adviseur in!

Succes en als er vragen zijn, help ik je graag!
Reageer op topic