starter of doorstromer

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
11 december 2016 21:48 Berry
Hallo,

Mijn vrouw heeft ons appartement gekocht toen wij elkaar nog niet kenden. Het staat dus volledig op haar naam.
Een paar jaar later zijn wij getrouwd.
Nu is het verkocht en gaan wij bieden op een nieuwe woning.
De hypotheek zal door mij worden aangevraagd; mijn vrouw werkt momenteel niet.
Ben ik een starter of een doorstromer? Ik denk een starter omdat ik nu een woning koop, maar ik vraag me af of het anders
is omdat we zijn getrouwd in gemeenschap van goederen.

Dank u vast voor uw antwoord.

Met vriendelijke groet,
Berry.
11 december 2016 23:49 Erik
Dag Berry,

Omdat je bent getrouwd heb je de beperking van je rente-aftrek van jouw vrouw geerfd. Oftewel: Als zij van de 30 jaar rente-aftrek bijvoorbeeld al 6 jaar heeft genoten, dan hebben jullie, dus ook JIJ, nog maar 24 jaar renteaftrek. En de hypotheek is van jullie samen, dus je bent gewoon doorstromer, dankzij het feit dat jullie getrouwd zijn.

Voor de nieuwe woning heb je dus geen 30 jaar rente-aftrek meer, maar dat hoeft totaal niet erg te zijn. WEL kun je een groot deel van je hypotheek aflossingsvrij afsluiten omdat jullie (als de hypotheek op het huidige appartement maar VOOR 1-1-2013 al bestond) nog oude hypotheekrechten hebben. Hoogstwaarschijnlijk mag je 50% van de waarde van de nieuwe woning aflossingsvrij afsluiten (als je dat wil uiteraard). Dat scheelt wel flink in de lasten.

Ik kan je alle details en mogelijkheden uitleggen, zoals de meeste andere GOEDE hypotheekadviseurs dat ook kunnen (maar helaas ook veel adviseurs niet, die zeggen meteen: doe alles maar annuitair, zonder na te denken daarmee jouw fiscale voordelen om zeep helpend)

Mocht je eens geheel kostenloos en vrijblijvend de details willen doornemen, en kijken naar de goedkoopste GOEDE optie voor de nieuwe woning, dan kom ik met alle plezier eens geheel vrijblijvend en kostenloos bij je langs. In ruil voor een kop koffie praat ik je met alle plezier helemaal bij!

Hartelijke groet,

Erik Verberg
Reageer op topic