Starterslening

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
6 maart 2013 10:36 Danielle
Hallo,

Wij zijn ons aan het oriƫnteren voor een hypotheek voor ons eerste huis. Nu is er veel te doen omtrent startersleningen. Aan de ene kant zou het handig zijn, aan de andere kan het weer veel geld kosten. Kunt u hier iets meer over vertellen?

Bedankt,

Daniƫlle
6 maart 2013 13:45 Marcel
Dag Danielle,

Een starterlening is een lening waar je geen maandlasten van voelt zolang je er niet op hoeft af te lossen. Je hoeft pas af te lossen op de starterslening als je inkomen zodanig is gestegen dat je de hele hypotheek EN de starterslening volgens de financieringsnormen kunt dragen. Je betaalt kortgezegd dus pas als je inkomen ook genoeg is om het te KUNNEN betalen.

Een starterslening is in de regel zodanig dat je grof gezegd 20% van de koopsom (met een maximum van 35.000 euro) kunt financieren met een starterslening. Dus bij een huis van 150.000 euro kun je dus maximaal 30.000 aan starterslening krijgen. De rest moet je dan wel kunnen lenen volgens de standaard hypotheeknormen. Hierdoor woon je dan dus erg goedkoop.

Of er in jouw gemeente nog een starterslening beschikbaar is en of je aan de normen voldoet, kan een adviseur je vertellen. Mocht je eens vrijblijvend en kostenloos in gesprek willen over de mogelijkheden van een starterslening en wat je maandlasten zullen worden, dan ga ik met alle plezier eens met je in gesprek.

Succes met je overwegingen!

Erik
19 maart 2013 10:31 Danielle
Bedankt voor jullie reactie! Wij hebben inmiddels meerdere woningen op het oog en hebben reeds afspraak gemaakt!
Reageer op topic