Starterslening

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
3 september 2013 09:00 Johannes
Hallo,

Wij zijn voornemens een huis te kopen en gebruik te maken van starterslening. Maar nu is het volgens mij zo dat je op basis van het inkomen wat je meer gaat verdienen kunt aflossen. Maar hoe zit het eigenlijk als je niet meer gaat verdienen of werkeloos wordt? Ik lees ook iets over hertoetsen, is dat dan om te kijken hoeveel inkomen je hebt en of je met het extra inkomen kunt aflossen?

Hoop dat jullie me verder wegwijs kunnen maken.

Johannes
3 september 2013 12:56 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Johannes,

Starterslening worden altijd verstrekt naast een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Die NHG beschermt je bij inkomensterugval zoals werkloosheid. Ook is het altijd zo dat als het huis noodgedwongen moet worden verkocht, je restschuld altijd wordt kwijtgescholden als je je het niet opzettelijk hebt veroorzaakt.

Gaat alles normaal, dan wordt er na 3 jaar gekeken of je voldoende verdient om de starterslening om te zetten in een gewone hypotheek. Is dat niet het geval, dan word je 3 jaar later nogmaals getoetst, en uiteindelijk nog een keer. Verdien je dan nog steeds te weinig om de starterslening om te zetten in een gewone hypotheek, dan mag je -zolang je er blijft wonen- de starterslening onbeperkt blijven gebruiken en betaal je over dat deel dus geen rente en aflossing....

pracht regeling.......


Kun je met dit antwoord uit de voeten?
Reageer op topic