Vast contract / hypotheek

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
15 november 2013 10:09 Jeroen
Ik heb de volgende vraag. Ik heb op het moment een hypotheek met een matige verlengingsrente. Ik zou dan ook willen kijken of ik de hypotheek kan openbreken om te kunnen profiteren van de huidige lage rente. Ik heb een vaste baan met een inkomen dat hoog genoeg is om de gewenste hypotheek af te sluiten.

Echter door de onzekerheid in de bouwsector is het best mogelijk dat mijn baan in 2014 op de tocht komt te staan. Mijn werkgever zal dan ook geen intentieverklaring af willen geven. Heb ik die intentieverklaring nodig om een nieuwe hypotheek af te sluiten, of kan in (ondanks de onzekere tijden) op basis van mijn vaste contract gewoon een nieuwe hypotheek krijgen?
16 november 2013 16:23 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Jeroen,

Als je een vast contract hebt, dan heb je geen intentieverklaring nodig. een intentieverklaring geeft aan dat men je na een tijdelijk contract een vast contract wil aanbieden, maar dat vaste contract heb je al. Dus intentieverklaring is niet nodig.

Als de werkgever zou invullen dat er nu al het voornemen is om je zonder meer te ontslaan, DAN heb je een probleem, maar anders absoluut niet. Je kunt dus op basis van jouw inkomen gerust overstappen, met alle plezier kijk ik naar je inkomen om te bepalen of het inkomen daadwerkelijk voldoende is (tegenwoordig mag je steeds minder lenen namelijk).

Maar wat jij formuleert, is GEEN probleem voor een nieuwe hypotheek. Wel zou ik in deze onzekere tijd niet mijn hypotheeklasten gaan VERHOGEN, maar dat lijkt me vrij logisch.

Als je nog vragen hebt: laat maar weten, ik help je graag verder!
Reageer op topic