Verhuizen ondanks rest schuld.

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
7 april 2014 16:36 Erwin de Wilde
Goede middag,

Wij willen graag verhuizen ondanks dat we een rest schuld gaan overhouden.
Wij hebben een levenshypotheek voor 156.000 euro deze is 5 jaar oud. Waarschijnlijk houden we een restschuld over van 26.000 euro. We hebben hebben natuurlijk met onze levensverzekering al wel wat opgebouwd en zullen waarschijnlijk 20 duizend schuld overhouden.
Wij hebben nu een huis gezien die we misschien voor 135.000 kunnen kopen. Is het mogelijk om met een jaarinkomen van 34.500 het huis te kopen en dan ook de rest schuld mee te financieren? Zullen de maandelijkse kosten veel stijgen in de nieuwe soorten hypotheek? bijv een annuiteitenhypotheek?

mvg

Erwin
8 april 2014 22:15 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Goedendag,

Vooralsnog kan een restschuld niet worden meegefinancierd op een nieuwe woning, TENZIJ u nu bij ING zit en de nieuwe hypotheek ook weer bij ING wordt ondergebracht. Echter: dan kunt maar 10% van de waarde van de NIEUWE woning (dus 13.500) meefinancieren voor het verkoopverlies.

Uw lasten voor de gewone hypotheek zullen in aanvang niet veel stijgen. U mag een eventueel aflossingsvrij hypotheekdeel ook gewoon meeverhuizen naar de nieuwe woning. Maar ga ervan uit dat de restschuld als krediet in 10 jaar afgelost zal moeten worden.

De komende tijd verwacht ik wel wat extra mogelijkheden om het verkoopverlies op te vangen. Veel partijen zijn druk bezig om hier producten voor te ontwikkelen, maar vooralsnog is het lastig om hier oplossingen voor te vinden.

Succes!!
Reageer op topic