verschil hypotheekadviseurs

Beoordeel deze topic
? / 10 (0)
1 juli 2014 10:53 Rowena Blauw
Hallo,
misschien een rare vraag, maar ik ben onlangs naar een onafhankelijk landelijk hypotheekadviseur geweest om te laten berekenen hoeveel we konden lenen.
Als ik het bedrag vergelijk (komt redelijk overeen met hypotheekberekenen.nl) dan verschilt de maandlast nogal.Dat is bij hypotheekberekenen veel goedkoper.(100€ per maand) waar zit hem dat verschil in??
2 juli 2014 12:15 Erik (stuur Erik een privé bericht)
Dag Rowena,

Dankjewel voor je bericht. Ik denk dat het verschil erin zit dat sommige zaken bij de ene berekeningstool WEL en door de andere berekeningstool NIET worden meegenomen. Het is de vraag wat je allemaal meerekent in je hypotheeklasten.

Zo zijn er banken en berekeningstools die een netto last laten zien waarin geen rekening is gehouden met bijvoorbeeld de WOZ-waarde, waarover je belasting betaalt (het Eigen Woning Forfait).

Ook kunnen verschillen ontstaan door het verkeerd invullen van inkomensgegevens, omdat dit een ander resultaat kan hebben qua belastingteruggave.

Wil je een sluitende berekening hebben die op de eurocent nauwkeurig is, dan is mijn tip om even buiten het forum om je gegevens door te geven aan ons, dan rekenen we kostenloos voor jou uit wat het exacte maximum bedrag is en wat je exacte maandlast is.

Hartelijke groet,

Erik
Reageer op topic